PNL anunță „marea ciocnire” de la Cotroceni dintre „profesorul de fizică” și „elevul care și-a uitat caietul acasă”

| 11 apr, 16:23

Liberalii anunță „marea ciocnire” care va avea loc la Cotroceni după încheierea vacanței, atunci când partidele vor veni, chemate de președintele Klaus Iohannis, la negocieri.

Patru luni au avut la dispoziție partidele pentru a pune în aplicare planul discutat la Cotroceni privind solicitările justiției sau legislația electorală. Totuși, afirmă liberalul Ovidiu Rațechi, PSD va veni cu temele nefăcute, având în vedere poziția social-democraților în cazul votului pentru arestarea și reținerea lui Dan Șova.

Deputatul PNL Ovidiu Rațechi afirmă, într-un text publicat pe Adevarul, că planul președintelui Klaus Iohannis privind consultările de la Cotroceni vor fi un eșec din cauza PSD, care „nu a făcut nimic” după aproape luni în care a avut timp să își pună în aplicare reformele.

În ianuarie , partidele au venit la Cotroceni pentru a se poziţiona în raport cu două subiecte majore pentru viaţa politică românescă: legislaţia electorală şi relaţia partidelor cu lupta împotriva marii corupţii. În ambele dosare, acordul formal a fost unanim: toţi au spus că vor reforme imediate. Când se vor întoarce însă la Cotroceni, după aproape patru luni în care au avut timp să-şi pună în practică cele promise, partidele din coaliţia de stânga de la guvernare vor avea o mare şi stingheritoare problemă: n-au făcut nimic. Mai mult, au înregistrat regrese şi au consemnat răzgândiri bizare. Pe tema Justiţiei, de pildă, PSD s-a sucit concomitent cu Traian Băsescu. După ce în ianuarie, la Cotroceni, Ponta promitea acces neîngrădit al DNA la parlamentarii cu probleme penale, după ce - tot în ianuarie - Grupurile Parlamentare PSD votau entuziast pentru acceptarea tuturor solicitărilor Justiţiei vizând deputaţii sau senatorii, în martie-aprilie lucrurile s-au schimbat brutal. Salvarea lui Şova de către PSD în Senat a fost asumată deschis şi a fost punctul de plecare pentru o ofensivă PSD anti-DNA; au început să apară tot mai des în discursul pesedist formule precum "zornăitul cătuşelor", "abuzurile DNA" sau iniţiative vocale pentru modificarea Codului Penal, a Codului de Procedură Penală şi a regulamentelor Parlamentului”, scrie deputatul

Totodată, spune Rațechi, legislația electorală este în impas, PSD blocând în continuare dreptul la vot al românilor din Diaspora.

„Legislaţia electorală este, la rândul ei, într-un impas. La şase luni de la episodul jalnic al votului din Diaspora, PSD continuă să tacă mâlc în privinţa votului prin corespondenţă, refuzând să se pronunţe articulat "pentru" sau "împotriva" proiectului propus de PNL. Din noiembrie până azi, Ponta a îngânat - după întrebări insistente din partea presei şi presiuni publice PNL - două-trei răspunsuri pe acest subiect: niciodată poziţia lui nu a fost stabilă, clară şi nu a oferit un orizont de aşteptare privind acţiunile PSD vizând votul la distanţă pentru Diaspora”, continuă liberalul.

Astfel, negocierile de la Cotroceni vor constitui momentul „decisiv de ciocnire” dintre Iohannis și Ponta.

„Cum va reuşi preşedintele, altfel profesor de fizică, să contracareze şi să modifice - cu duhul blândeţii - atitudinea de şcolar şmecher ("Mă consult întotdeauna cu domnul preşedinte") şi neserios a lui Ponta, care va veni cu temele nefăcute şi va explica demn că şi-a uitat caietul acasă - asta e marea provocare a primului său an de mandat”, mai scrie Raețchi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ