PNL cere premierul Ponta să precizeze cheltuielile care vor fi reduse o dată cu rectificarea bugetară

| 24 iul, 2014

PNL cere premierului Victor Ponta să dea explicaţii cu privire la scăderea masivă a colectării veniturilor şi să prezinte soluţiile în acest caz, cât şi să precizeze cheltuielile care vor fi reduse în contextul rectificării bugetare.

Liberalii arată într-un comunicat de presă că potrivit datelor oficiale, în primele şase luni ale anului, în trezoreria Ministerului Finanţelor au intrat cu 2,4 miliarde lei mai puţin decât a preconizat Guvernul prin bugetul de stat. 

'Sunt semne că neîncasările de impozite şi taxe continuă în acelaşi ritm şi în cel de-al doilea semestru al anului, cu atât mai mult cu cât în această perioadă are loc şi campania electorală prezidenţială. În consecinţă, se poate estima liniar că anul se va încheia, din această perspectivă, cu o nerealizare de aproape 5 miliarde lei. Având în vedere menţinerea trendului de scădere masivă a colectării veniturilor la bugetul de stat, generată de slabă performanţă a actualei guvernări Ponta, ne îndreptăm cu paşi rapizi spre scenariul trist al creşterii taxelor. De aceea, Partidul Naţional Liberal solicită insistent ca Guvernul Ponta să ofere opiniei publice explicaţii cu privire la ratarea, în primele şase luni, a acestei ţinte şi să prezinte soluţiile pe care le-a luat, pentru ca, în cea de-a doua parte a anului, situaţia să nu se mai repete', precizează sursa citată. 

De asemenea, PNL solicită Guvernului să dea explicaţiile cuvenite pentru încasările TVA într-un procent de doar 13%. 

'Cum de a fost posibil aşa ceva? Cine se face vinovat? Dacă, în mod obiectiv, creşterea încasărilor la TVA nu poate fi asigurată, atunci de ce nu scade valoarea TVA în mod corespunzător aşa cum a propus PNL în numeroase rânduri?', întreabă liberalii. 

Liberalii solicită primului ministru să indice ce cheltuieli vor fi reduse în contextul rectificării bugetare. 

'În condiţiile în care rectificarea bugetară este iminentă, cerem premierului Ponta să precizeze ce cheltuieli are de gând să reducă. Reamintim că investiţiile publice au fost deja serios amputate', se arată în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ