KLAUS IOHANNIS - Avem un candidat pro-rus și anti-israelian?

| 24 iul, 2014

Neclară, confuză și mult prea permisivă la adresa Rusiei, poziția lui Klaus Iohannis a contrastat puternic cu atitudinea mult mai fermă, pe aceeași problemă, a președintelui și premierului.

Cu toate eforturile vizibile prin care Klaus Iohannis a evitat să se implice în incomode dispute pe teme economice, cu atît mai păguboase pentru candidatura sa la prezidențiale cu cât nici PNL și nici aliații săi din PDL nu au până la ora actuală nicio alternativă la soluțiile de guvernare propuse de echipa lui Victor Ponta, până la urmă liderul liberal tot a fost prins pe picior greșit. Similar lui Cristian Diaconescu, de la PMP, care nu cu mult timp în urmă se trezise să ceară o aiuristică ”reconfirmare a angajamentelor României față de partenerii strategici", Klaus Iohannis a pierdut direcția într-o declarație pe tema tragediei avionului doborât în spațiul aerian al Ucrainei.

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

Neclară, confuză și mult prea permisivă la adresa Rusiei, poziția lui Iohannis a contrastat puternic cu atitudinea mult mai fermă, pe aceeași problemă, a președintelui și premierului. Cât timp aceștia din urmă s-au raliat poziției aliaților României din NATO, o astfel de de declarație ambiguă despre responsabilitatea Rusiei pentru asigurarea ”condițiilor pentru desfășurarea unei anchete credibile” este nepermis de blândă din partea unui candidat la președinția României. Când aliații noștri strategici învinovățesc Federația Rusă și cer sancțiuni suplimentare, este cât se poate de compromițător din partea unui pretendent la funcția de șef al statului român să se piardă în discursuri lacrimogene despre victime. Cât de sinceră poate fi percepută preocuparea lui Iohannis pentru "pierderile de vieți omenești și drama prin care trec familiile victimelor” cât timp liderul PNL evită parcă cu tot dinadinsul să spună clar, ferm și tare asupra cui planează răspunderea. Mai rău decât atât nu poate fi decât continuarea, pe tema conflictului din Gaza, în care novicele Iohannis lasă impresia că învinovățește Israelul. Printr-o singură declarație candidatul ”miracol” al dreptei unificate pare să-și taie singur și cu mare entuziasm craca de sub picioare printr-o accente considerate de observatori pro-ruse și anti-israeliene. Ca un demn urmaș al predecesorului său, gafeurul politic Crin Antonescu, și Iohannis se apucă să urecheze și UE, pentru ”lipsa unei poziții clare la nivelul Uniunii Europene pe tema tragediei din Ucraina.” Deci evitând să arate spre ruși, liderul liberal găsește vinovații...la Bruxelles.

Citeşte şi: Ne îndreptăm spre o finală Victor Ponta - Klaus Iohannis, în care premierul caștigă detașat

Spre final, fostul edil al Sibiului, odinioară preocupat doar de imobilele municipiului, se arată îngrijorat și nesatisfăcut de deplasarea în Gaza a Secretarului General al ONU, Ban Ki-moon, si a Secretarului de Stat american John Kerry, pe care le consideră insuficiente ”dacă părțile nu vor să ajungă la o înțelegere cu privire la fondul problemelor”. Cu astfel de ”performanțe diplomatice” candidatul prezidențial Iohannis nu ar face rău dacă ar lăsa pe viitor situația externă în seama ministerului român de resort. Cel puțin până reușește să-și angajeze câțiva consilieri de specialitate...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 iul, 2014
Ursul Micut
Este absolut ridicol acest articol care forteaza limitele unei logici incomplete si denaturate a electorului de rand. E ieftin titlul insa e suficient ca sa puna stampila pentru acelasi alegator obisnuit. Nu stiu cine e autorul acestei "creatii" jurnalistice dar imi este cat se poate de clar de vrea sa obtina ...
24 iul, 2014
Ursuletul mic
este un tanar ziarist pe care parintii l-au expediat de acasa,se ocupa cu taierea de frunze la caini...
l- a gasit pe strada Sultanescu(asistent la o catedra de la Stefan Gheorghiu,din alea ...casate...) si i-a dat sa manance...l-a luat acasa...
acum este posibil sa fie nevoit sa-l si castreze pe maidanez,pe cheltuiala lui,dupa legea asta noua..
maidanezul este prietenos,mananca orice,chiar si propriile productii..
24 iul, 2014
cantautor
nu Dle Sultanescu,faci o confuzie:
1.anti-israelian este Sova ,care a afirmat ca nu au fost ucisi evrei in Romania..cu acte ,cu subiect si predicat,cu vizitarea Muzeului Holocaustului,stii matale,doar esti profesor la Stefan Gheorghiu si esti la fel de destept ca si el ,care a terminat si istoria...!!
2.pro-rusi sunt Iliescu si Ponta:unul a fost la Moscova,la studii si apoi in CC al PCR,iar celalalt s-a intalnit cu Putin la Soci..
ce fotografie frumoasa,unde o mai fi ea acum?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ