PNL, despre criza imigranţilor: România nu este în pericol

| 28 aug, 19:39

Liberalii susţin că România nu este vizată, deocamdată, de valul de imigranţi care se îndreaptă spre Vestul şi Nordul Europei. Însă, ţinând cont că securitatea devine din ce în ce mai fragilă la graniţele UE, PNL cere ca România să fie primită în Schengen.

În condiţiile în care se vorbeşte tot mai des despre România ca despre o nouă rută a imigranţilor din Orientul Mijlociu şi Nordul Africii către ţările prospere din UE, PNL face un apel la calm. „În ceea ce priveşte pericolul, pentru că lumea vrea să ştie dacă ne aflăm sau nu în pericol, România nu se află la ora aceasta în calea stabilită a fluxului de imigranţi, dar suntem pregătiţi pentru orice”, susţine deputatul liberal Cezar Preda.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, insistă: „Refugiaţii trebuie priviţi cu umanitate, ţinând cont de drepturile omului, dar şi de drepturile refugiatului. Orice om  ar trebui să aibă drept la viaţă, drept la securitate, la educaţie şi la sănătate. Nu este vorba de imaginea Europei, nu este vorba de imaginea României, este vorba de vieţile acestor oameni. România trebuie să contribuie direct proporţional cu posibilităţile pe care le are. În momentul de faţă, România nu se găseşte în dificultate, nu prezentăm vulnerabilităţi”.

În aceste condiţii, când Europa se vede în faţa unei noi probleme de securitate, liberalii cer „o discuţie demnă” despre aderarea României la spaţiul Schengen. „Suntem solidari întotdeauna cu UE şi cu atât mai mult ar trebui să se repună pe tapet apartenenţa României la Schengen, pentru că noi suntem solidari şi ne respectăm toate obligaţiile. Cred UE ar trebui să se gândească foarte rapid la modul în care România să fie primită în Schengen”, spune Cezar Preda.  „Ţara noastră se achită în acest moment de toate obligaţiile prevăzute în acordul de aderare la spaţiul Schengen. Să discutăm cât se poate de demn şi despre Schengen, despre lărgirea graniţelor Schengen prin cuprinderea României”, cere şi Ionuţ Stroe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ