PNL face jocurile preşedintelui Băsescu în cazul STS

| 24 apr, 2014

Zilele acestea PNL a dovedit încă o dată că face jocurile preşedintelui Traian Băsescu prin amânările pe care le face în comisia abilitată să modifice proiectul de lege destinat trecerii STS în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Altfel spus, liberalii continuă jocul ipocrit de a pune beţe în roate unui proiect proiect european doar pentru a-l proteja pe directorul STS, Marcel Opriş, omul preşedintelui Traian Băsescu.

În urma tragediei aviatice din munţii Apuseni, Guvernul României a derulat o anchetă în urma căreia a reieşit că principalele instituţii responsabile pentru proasta intervenţie în cazul incidentului aviatic din Munţii Apuseni sunt Ministerul Afacerilor Interne, ROMATSA şi STS.

Ca urmare a anchetei, premierul Victor Ponta l-a demis pe secretarul de stat al MAI, Constantin Chiper şi a solicitat înlocuirea directorului general şi a directorului de operaţiuni din cadrul ROMATSA. Nu în ultimul rând, premierul a propus demiterea şefului STS, Marcel Opriş, responsabil de proastă gestionare a intervenţiilor de după tragicul accident, propunere care s-a lovit însă de opoziţia lui Traian Băsescu.

Ca urmare a refuzului preşedintelui de a-l demite pe Marcel Opriş, premierul Victor Ponta a propus modificarea legii privind funcţionarea STS. Propunerea legistativă înaintată de PSD în parlament vizează reorganizarea STS ca Departament de Telecomunicaţii Speciale, în subordinea MAI. Noua structură va fi condusă de un secretar de stat şi va avea în subordine trei subsecretari de stat, numiţi şi eliberaţi în funcţie prin decizia prim-ministrului. Legea privind STS a fost adoptată tacit în Camera Deputaţilor pe 25 martie. În acest moment Senatul este cameră decizională.

În acest moment, legea privind statutul STS este blocată în cadrul comisiei de apărare ce este condusă de liberalul Corneliu Dobriţoiu care acţionează la comanda lui Crin Antonescu. Încă de la început, liberalii au tergiversat transferul STS din subordinea CSAT în cea a MAI. Pentru a obţine o amânare, PNL a cerut la începutul lunii aprilie ca legea STS să mai primească două avize parlamentare. În acel moment propunerea a fost respinsă însă în cadrul aceleiaşi întruniri, Corneliu Dobriţoiu, şeful Comisiei de apărare din Senat a amânat termenul de depunere a Raportului comun al comisiilor de apărare şi administraţie publică pentru legea STS până la 29 aprilie. La întrunirea recentă a comisiei ce dezbate modificarea legii STS, Corneliu Dobriţoiu, a amânat din dou dezbaterile comisiei justificând decizia prin faptul că membrii comisiei vor efectua o nouă vizită la STS.

Poziţia PNL în cazul proiectului de lege ce vizează reorganizarea STS reprezintă un derapaj de la vechile principii pe care Crin Antonescu le enunţa cât timp se afla în USL. Dacă în luna ianuarie Crin Antonescu se pronunţa pentru trecerea STS în subordinea MAI, la scurt timp acesta s-a răzgândit. În contradicţie cu poziţiile asumate de Crin Antonescu în USL acum, liderul liberal oferă o noup dovadă a pactizării cu Traian Băsescu pentru a obţine sprijinul electoral necesar în campania pentru alegerile prezidenţiale din această toamnă. În acest moment este din ce în ce mai clar că blocarea de către PNL a proiectului de lege privind reorganizarea STS reprezintă încă un nou reper al colaborării dintre liberali şi Traian Băsescu.

Prin blocarea în Senat a proiectului de lege, PNL a căzut definitiv în capcana întinsă de Traian Băsescu. Amăgit cu ipotetice avantaje în contextul alegerilor prezidenţiale, Crin Antonescu execută cu nonşalanţă ordinele lui Traian Băsescu. Prin modul în care a înţeles să se poziţioneze pe tema transferului STS, PNL bifează un nou reper al propriei discreditări. Iar alegerile europene care se apropie în ritm alert vor demonstra cu prisoinţă că derapajele lui Crin Antonescu se plătesc cu vârf şi îndesat, în termeni de procente electorale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 apr, 2014
Geta
jocurile
1. Raportul anchetei privind responsabilitatile nerespectate in accidentul aviatic din 20/01/2014 nu invinuieste cu nimic STS! Este pura inventie a lui Ponta, care, picior peste picior, a stat in timpul operatiunilor de salvare la o emisiune TV si apoi a mers la un chef la restaurant!
2. Jocurile nu apartin lui Basescu, ci lui Ponta, care de mult tot incercase sa acapareze STS!
3. Acelasi PM a gasit de cuviinta sa incredinteze sistemul de siguranta IT al tarii, unei firme chineze, suspectata de spionaj.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ