PNL îi cere lui Victor Ponta demiterea ministrului Stanoevici şi a secretarului de stat Stejărel Olaru

| 04 dec, 2014

Partidul Naţional Liberal (PNL) îi solicită premierului Victor Ponta demiterea de urgenţă a ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, şi a secretarului de stat în MAE Stejărel Olaru pentru a înlătura orice suspiciune cu privire la imixtiunea acestora în ancheta organelor de cercetare penală privind votul din diaspora.

'Având în vedere lipsa de reacţie publică până în acest moment, gravitatea faptelor care rămân încă nesancţionate în plan politic, precum şi mai ales pentru a înlătura orice suspiciune de imixtiune în ancheta deschisă de Parchetul General, Partidul Naţional Liberal solicită prim-ministrului demiterea de urgenţă a ministrului delegat Bogdan Stanoevici, care asigură coordonarea departamentul aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, precum şi a secretarului de stat Stejărel Olaru', se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit deja, cu privire la aceste fapte, un dosar privind infracţiunile de abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

'Dintre persoanele cu funcţii de conducere din cadrul instituţiilor cu rol decident în ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea alegerilor din 2 şi 16 noiembrie 2014 în diaspora, se găsesc încă în funcţie ministrul Bogdan Stanoevici, care asigură coordonarea departamentul aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, precum şi secretarul de stat Stejărel Olaru', se precizează în comunicat.

CITESTE SI PNL discută astăzi componenţa unui posibil guvern. Ce nume de miniştri se vehiculează

PNL reaminteşte că Departamentul politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din MAE are obligaţia legală de a reprezenta interesele membrilor comunităţilor româneşti, de a sprijini nevoile acestora, precum şi a face toate demersurile legale pentru apărarea drepturilor acestora.

'A trecut mai bine de o lună de la primul tur al alegerilor prezidenţiale şi doi dintre potenţialii vinovaţi pentru gravele deficienţe înregistrate la votul în străinătate sunt încă în funcţii. Aşa cum au indicat numeroase probe prezentate în mass-media (fotografii, imagini video, documente scrise, declaraţii de martori ş.a.), înalţi demnitari ai statului român sunt susceptibili de se face vinovaţi de îngrădirea dreptului fundamental de a vota al cetăţenilor români din afara graniţelor ţării', mai arată sursa citată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ