CCR, sesizată pe legea care blochează majorarea alocaţiilor pentru copii de PNL

| 20 aug, 10:31

Liberalii vor să atace actul normativ care obligă majorarea alocaţiilor la Curtea Constituţională, după ce Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege pentru respingerea ordonanţei de urgenţă care vizează creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii.

Proiectul Guvernului prevede majorarea graduală a cuantumului alocaţiei pentru copii, astfel:

- majorarea cu câte 20% din diferenţa dintre cuantumul prevăzut de Legea nr.14/2020 şi cuantumul acordat în iulie 2020, respectiv dintre 300 lei şi 156 lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani şi dintre 600 lei şi 311 lei pentru copiii cu handicap cu vârsta între 2 şi 18 ani, precum şi pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani.

- majorarea se aplică începând cu drepturile lunii august 2020, iar pentru perioada 2021-2022 de 2 ori pe an, de la 1 ianuarie şi de la 1 iulie a fiecărui an.

- din 2023 se propune continuarea procesului de majorare a cuantumului alocaţiei cu rata medie a inflaţiei anuale.

Citeşte şi Ministrul Finanţelor, despre dublarea alocaţiilor de la 1 septembrie: "Avem resurse doar pentru un plus de 20%"

În cazul în care Curtea Constituţională dă dreptate Parlamentului, legea merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohaniis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ