PNL reclamă nereguli în procesul electoral din sectorul 1, Prahova, Gorj și Ialomița

| 05 iun, 15:21

Vicepreședintele PNL Mihai Voicu susține că în sectorul 1 al Capitalei și în județele Prahova, Ialomița și Gorj s-au produs mai multe nereguli în desfășurarea procesului electoral.

El a arătat duminică, într-o conferință de presă, că în sectorul 1 al Capitalei, la secția 55, urna mobilă era folosită cu permisiunea biroului electoral al secției de votare fără documente complete și era însoțită de candidați ai PSD. Voicu a precizat că în acest caz PNL a sesizat Poliția.

"Un pic mai grav, tot în sectorul 1, angajați ai Poliției Locale, câteva zeci, sunt delegați ai PSD, UNPR sau PSD+UNPR în secțiile de votare", a adăugat liberalul.

Potrivit acestuia, legislația interzice angajaților Poliției Locale să fie membri de partid, astfel că, în acest caz, spune el, trebuie luate măsuri urgente pentru sancționarea celor care au încălcat prevederile legale.

În opinia sa, "la granița dintre trist și comic" se află situația de la Gorj, unde președintele CJ, Ion Călinoiu, a fost lăsat să voteze la altă secție decât cea la care era arondat. "Din slugărnicie pentru dl Ponta, dl Călinoiu a încălcat legea cu complicitatea președintelui biroului electoral al secției de votare respective", a susținut Voicu.

Liberalul a anunțat și că în localitatea Slănic Prahova PNL a sesizat Poliția deoarece au dispărut două ștampile de vot.

De asemenea, el a arătat că în comuna Fierbinți din Ialomița primarul PSD continuă campania electorală. Voicu a spus că în comuna Colelia reprezentantul PNL este împiedicat de poliție să însoțească urna mobilă.

Mihai Voicu a făcut apel la alegători să vină la vot. "Alături de toți oamenii politici, indiferent de apartenența lor, fac un apel pentru exercitarea dreptului la vot, indiferent de opțiunea politică pe care o are alegătorul. Este un drept constituțional, iar absența nu rezolvă altceva decât a încredința altora decizia în numele tău", a afirmat liberalul.

Tag-uri: Mihai Voicu, PNL, psd, UNPR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ