PNL-ul lui Blaga = PD-ul lui Băsescu?

| 18 noi, 2014

Nici nu s-au terminat bine de numărat voturile și oamenii din fostul ACL, actualul ‘PNL mare’ condus de Vasile Blaga, vorbesc deja despre posibilitatea dizolvării Parlamentului și organizării de alegeri legislative anticipate. Unii liberali ar dori ca și partidul să capitalizeze electoral rezultatul bun reușit de Iohannis în alegerile prezidențiale și se văd deja majoritari.

Secretarul general al PNL Marian Petrache s-a pronunțat în favoarea alegerilor anticipate, în cazul în care social-democrații intenționează să părăsească guvernarea. ”Dacă PSD nu mai vrea să guverneze eu sunt pentru alegeri parlamentare anticipate”, a declarat Petrache.  Întrebată în legătura cu intenția de dizolvare a Parlamentului, purtătorul de cuvânt al liberalilor Alina Gorghiu a evitat să ofere un răspuns clar și a precizat doar că orice astfel de decizii politice urmează a fi luate “într-o ședință a Biroului Politic de conducere”.

Ultimul care a vorbit despre dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate pentru a-și avantaja propriul partid a fost Traian Băsescu. Înainte de alegerile prezidențiale din 2009, cu un Guvern condus de Boc, picat în Parlament și rămas interimar, Băsescu amenința că va dizolva Parlamentul şi va convoca alegeri parlamentare anticipate chiar a doua zi după alegeri.

Acum este rândul liberalilor să propună resetarea jocului politic din Parlament, din cel puțin două motive: 1) liberalii cred că pot să obțină mai multe mandate în Cameră și în Senat profitând de valul care l-a adus pe Klaus Iohannis la președinție; 2) PDL și o parte din liberali mai au polițe de plătit în partid, în mod special celor care făceau parte din echipa lui Crin Antonescu sau nu s-au implicat 100% în campania lui Iohannis.

Alegerile parlamentare anticipate ar fi un moment foarte util pentru Vasile Blaga, combinator de profesie, să taie și să spânzure pe lista propusă de candidați a întregului partid și să reîmpartă puterea în interiorul formațiunii după bunul plac. Însă alegerile anticipate ar arunca România într-o perioadă de instabilitate politică, fără perspective clare de soluționare.

Votul masiv, cu o prezență record la urne de peste 62% – cea mai mare din scrutinele ultimilor 18 ani, care l-a scos pe Iohannis câștigător, nu se traduce automat în capital de încredere pentru partidul care l-a susținut. De fapt, prezența la urne în cazul alegerilor legislative se învârte în jurul valorii de 40%, iar mare parte din voturile obținute de Iohannis au fost voturi negative împotriva lui Victor Ponta și a PSD, venite de la cetățeni care nu votează de obicei în alte tipuri de alegeri.

Vasile Blaga nu se mulțumește doar cu funcția de președinte pentru Iohannis, ci vrea să își aducă și partidul la putere în Parlament și la guvernare, în amintirea epocii guvernelor lui Emil Boc, de după realegerea lui Băsescu. Rămâne de văzut cum vor acționa în continuare oamenii lui Iohannis și Blaga sub influența beției de putere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 noi, 2014
Vocea strazi-dIASPORA
ACEST KAP DE PORK AL POLITICI ROMANESTI SA NU CREADA CUMVA CA AM VOTAT PTR BERCEANU,VIDEANU,BOIAGIU,MACOVEI,UDREA,VOS,BOC,ETC...Vom iesi in strada ori de cite ori va fi nevoie.
19 noi, 2014
Col .Drogatu
sa traiti tov.General
A3,RTV si Badea.la dispozitia dumneavoastra...
19 noi, 2014
elsiea
parfumuri
Cauti parfumuri ieftine si de calitate? Pe www.elsieashop.ro gasesti parfumuri identice cu originalul, la preturile cele mai mici.
Acceseza sectiunea Parfumuri si descopera parfumuri ieftine pe care livram.Cauti parfumuri ieftine,dar calitative? Pe www.elsieashop.ro gasesti cele mai vandute si dorite parfumuri de femei sau de barbati. Fie ca optezi pentru clasic- parfumuri Dior, Chanel, Givenchy, Thierry Mugler, Bvlgari sau preferi marci mai dinamice, precum parfumuri Hugo Boss, Paco Rabanne- in sellectia de parfumuri disponibile pe elsieashop.ro vei gasi cu siguranta un parfum identic cu originalul, ieftin, care sa iti satisfaca dorinta. Te intrebi cum putem comercializa parfumuri care sa fie si ieftine?
Iti oferim parfumuri ieftine, calitate, livrare rapida si promotii. Acum este atat de comod si sigur sa cumperi parfumuri online!
19 noi, 2014
Popa Sarbu
dupa alegeri,sotia lui Ponta pleaca cu sotul in vacanta...
dupa alegeri,sotia lui Iohannis se duce la serviciu..
dupa alegeri,Ponta se distreaza,bugetul nu-l intereseaza
strategii Teodorescu si Sultanescu,i-au facut itinerariul..
19 noi, 2014
katy
gresit ! nea' klaus cu a sa frau de mahala vor pleca in calatorii- asa au declarat, ca iubesc trandafirii si calatoriile, la etnotv ! vise limitate de provinciali ... limitate pt. un presedinte ,ce trebuie sa fie vizionar !
18 noi, 2014
dan
pnl ul lui blaga
Daca nu ati inteles lectia furtului partidului democrat al lui roman la timpul respectiv ,nu veti intelege nici jocul politic al acestui grup de interese pe care il reprezinta acesti oameni .in concluzie e aceeasi marie cu alta palarie,
19 noi, 2014
bogdan
comentariu
are dreptate DAN.URAT SA VINA TOT PDL-UL LA PUTERE

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ