PNŢCD a lansat o petiţie online pentru susţinerea Prinţului Nicolae

| 12 aug, 19:13

Partidul Național Creștin Democrat a deschis marți, 12 august, o petiție online prin care îi cere Regelui Mihai să revină asupra deciziei de a îl exclude pe Prințul Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României.

Prin petiția semnată de președintele partidului, Aurelian Pavelescu, PNȚCD își exprimă continua susținere față de instituția monarhică dar îi cere Regelui să reanalizeze decizia luată, luand in considerare si faptul ca tinerețea Prințului înseamna nu doar o lipsă de experiență, ci și un imens potențial de creștere a încrederii în Casa Regală. Vă prezentăm în continuare textul integral al Petiției:

PNTCD – PETITIE ONLINE: ”DORIM: PRINTUL NICOLAE SA FIE RECUNOSCUT ALTETA REGALA A ROMANIEI”

Partidul National Taranesc Crestin Democrat, prin cei doi lideri proeminenti, refondatori ai partidului, Corneliu Coposu si Ion Ratiu, a sustinut inca din 1990 revenirea la monarhia constitutionala, ca solutie pentru reconstructia Romaniei, dupa o jumatate de secol de comunism. Acest act a fost privit de national-taranisti ca o legitimare a statului si recuperare indentitara. Viziune politica a partidului a consfintit si dupa 1990 o legatura speciala cu Majestatea Sa, Regele Mihai I al Romaniei, si cu Casa Regala. Actuala conducere a PNTCD si-a propus sustinerea si in viitor a dezideratului partidului de schimbare a formei de guvernamant, in conditiile in care din ce in ce mai multi romani au inceput sa-si puna sperantele in revenirea Romaniei pe fagasul istoric.

In ultimii ani PNTCD a facut demersuri concrete in scopul constientizarii romanilor, dar si a clasei politice pentru sprijinirea monarhiei. Retragerea de catre Majestatea Sa a titlurilor de Alteta Regala si Principe al Romaniei, precum si a desemnarii la succesiunea dinastica Printului Nicolae, a tulburat o mare parte a monarhistilor, in randul carora Printul se bucura de o larga simpatie. Cu toate ca PNTCD si-a declarat sustinerea, de plano, a deciziilor Regelui, pe care le respecta, acest mesaj fiind adresat tuturor monarhistilor, indiferent de optiunile politice, partidul a considerat necesara deschiderea unei Petitii online – ”DORIM: PRINTUL NICOLAE SA FIE RECUNOSCUT ALTETA REGALA A ROMANIEI” -, in scopul sensibilizarii Majestatii Sale, pentru reanalizarea si revenirea asupra deciziei luate. Invitam pe toti monarhistii, care isi doresc aceasta revenire, sa semneze aceasta Petitie. Consideram ca, tocmai acum, cand nadejdea in monarhia constitutionala a crescut intr-un val fara precedent, revenirea este imperios necesara, pentru ca dezamagirea sa nu se instaleze in sufletul romanilor. Dorim ca Regele sa reanalizeze decizia luata si in urma consultarii cu sustinatori ai monarhiei din societate civila si din clasa politica, luand in considerare si faptul ca tineretea Printului inseamna nu doar o lipsa de experienta, justificata, dar poate insemna si un imens potential de crestere a increderii in Casa Regala, cu deosebire in randul noii generatii, care isi cauta cu aviditate un drum de urmat pentru reconstructia tarii. Majestatea Sa, care a pus atata pret pe tineri si mostenirea lor viitoare, este si un simbol al tineretii, impreuna cu toti marii Regi din istoria Romaniei. Vocea poporului si iertarea sunt, impreuna, atributul exclusiv la regalitatii dintotdeauna.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ