Polonia ar putea fi cel mai mare perdant al Brexitului

| 04 apr, 12:16

Odată cu declanşarea negocierilor de doi ani pentru Brexit, Polonia pare cea mai vulnerabilă ţară la un divorţ dureros între Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

Polonia este cel mai mare beneficiar net de fonduri europene şi este şi cel mai mare furnizor transfontalier de forţă de muncă.

O dovadă în acest sens este numărul de pasageri care folosesc aeroporturi provinciale precum cel de la o fostă bază militară aflată la 160 de kilometri nord de Varşovia.

”Este evident că Brexitul are o importanţă majoră pentru noi. Dacă nu îl vom gestiona bine, va afecta piaţa internă. Şi va fi probabil dificil să ne coordonăm în problema de rezidenţă, pentru că mizele nu sunt egale”, a declarat ministrul de Externe adjuns al Poloniei, Konrad Szymanski, într-un interviu la Varşovia.

Brexitul a venit într-un moment prost pentru Polonia. Guvernul naţionalist este tot mai izolat la Bruxelles, după ce a încercat să îl înlăture pe preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, fost premier al Poloniei. În acelaşi timp, Polonia se bazează pe investiţiile europene pentru a evita încetinirea creşterii economice.

Tag-uri: Brexit, Polonia
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ