Ponta anunță, pe Facebook, reducerea TVA la 19% și introducerea ei mai devreme de 1 ianuarie 2016

| 22 iun, 09:02

Premierul Victor Ponta a anunțat duminică seară pe contul său de Facebook că va propune modificarea TVA la 19%, de la nivelul de 24%, cu un punct procentual mai mic decât varianta propusă și aprobată de Guvern prin noul Cod fiscal, aflat în prezent în Parlament.

"În această după-amiază m-au vizitat colegii mei Nicu Bănicioiu şi Eugen Teodorovici! Două lucruri extrem de importante pe care le-am discutat şi pentru care ne batem în zilele următoare: 1) miercuri, deputaţii Coalitiei PSD UNPR ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal în forma aprobată în Guvern cu o singură modificare - reducerea cotei standard de TVA să fie la 19 ( nu 20%) - astfel închidem şi simbolic dezastrul produs în 2010 / avem spaţiu fiscal bugetar predictibil şi asigurăm un important consens politic (PNL a anunţat că votează Codul dacă facem 19 în loc de 20) / am discutat şi este clar posibil ca reducerea TVA să intre în vigoare înainte de 1 ianuarie!", a scris premierul Victor Ponta pe Facebook, duminică seara.

În varianta de Cod Fiscal propusă și aprobată de Guvern în primăvara acestui an se prevedea reducerea TVA la 20% începând cu 1 ianuarie 2016. Proiectul de modificare al Codului Fiscal a fost aprobat de Senat în luna aprilie, iar acum proiectul se află în dezbaterea Camerei Deputaților, camera decizională pentru acest proiect.

Premierul Ponta a fost externat duminică din spitalul din Istanbul, unde a fost operat la genunchi în urma unei accidentări la un meci de baschet, el anunţând însă că îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere preşedintelui Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ