Ponta: Aştept propunerile CSM privind noul Cod penal; să ne spună dacă e rău sau bun

| 30 ian, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat joi că în privinţa noului Cod penal care va intra în vigoare de la 1 februarie aşteaptă propunerile Consiliului Superior al Magistraturii, după discuţia ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, cu reprezentanţii CSM.

'I-am cerut ministrului Justiţiei să meargă la CSM, să discute cu CSM-ul şi să aştept propunerile domniilor lor. Dar vreau să avem răspunsul la două întrebări : în primul rând Codul penal este un cod bun sau rău? Pentru că dacă este rău, preşedintele Băsescu l-a promulgat, primul ministru Boc şi-a asumat răspunderea şi ministrul Justiţiei, domnul Predoiu, este cel care l-a finalizat. Dacă este un Cod rău, vrem să ştim ca să îi sancţionăm pe cei trei: pe domnul Băsescu, pe domnul Boc şi pe domnul Predoiu. Dacă nu, iarăşi să ştim, să îi lăudăm', a declarat primul ministru la sediul MAI, unde a participat la instalarea în funcţia de secretar de stat a lui Raed Arafat.

În plus, premierul a subliniat că proiectul noului Cod penal a fost adoptat în 2009 în această formă: 'Au trecut cinci ani de atunci. Asta nu e treabă decât românească, să constaţi cu o zi înainte, după cinci ani, că ceva nu e bine'.

Victor Ponta a reafirmat că intrarea în vigoare a Codului penal de la 1 februarie este una dintre obligaţiile asumate de România, care este precizată inclusiv în ultimul raport MCV.

Într-o declaraţie postată joi pe site-ul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, preşedintele acestei instanţe, Livia Stanciu, solicită modificarea şi completarea noului Cod penal şi a noului Cod de procedură penală înainte ca acestea să intre în vigoare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ