Ponta: Codul Silvic e mai bun decât ce aveam până acum. Nu e perfect, e perfectibil

| 20 mai, 18:17

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că noul Cod silvic, care tocmai a fost votat în Camera Deputaţilor, este "mult mai bun" decât legislaţia care este acum în vigoare iar după şedinţa CSAT se vor elabora şi nişte măsuri administrative în acest domeniu.

 

"A fost astăzi o zi specială la Camera Deputaţilor pentru că s-au votat trei proiecte de lege extreme de importante. În primul rând s-a votat din nou Codul silvic cu o majoritate destul de consistentă şi legea va merge spre promulgare către preşedintele ţării. Am spus şi cred în continuare că e un Cod silvic mult mai bun decât ce aveam până acum, nu perfect, ci perfectibil, iar proiectul de lege pe care l-am adoptat deja în guvern şi vine mâine în Parlament privind interzicerea temporară a exportului de lemne prelucrat şi acordarea unui sistem de licenţă special care să facă această operaţiune mult mai bine controlată şi mai transparentă se adaugă la ceea ce prevede deja Codul silvic actual", a spus Ponta la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a adăugat că după şedinţa CSAT Guvernul va veni şi cu măsuri administrative de creştere a rolului radarului pădurilor şi cu mijloace logistice importante.

"Celelalte două legi care s-au votat astăzi sunt totuşi legi cu un caracter pronunţat social-democrat. Proiectul privind insolvenţa persoanelor fizice e un proiect care protejează persoanele fizice în situaţii speciale, aşa cum s-a întâmplat şi la începutul anului cu creditele celor cu franci elveţieni. E o lege bună fără ca să pună într-un pericol grav echilibrele şi stabilitatea, totuşi protejează o persoană aflată într-o situaţie specială. E o măsură de protecţie socială şi cred că e un lucru foarte bun. Legea referitoare la dublarea alocaţiilor, ca social-democrat şi ca părinte, evident că mă bucur că a fost adoptată', a susţinut premierul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ