Ponta consideră că apelul lui Băsescu la depolitizarea ANAF este una dintre "marile ipocrizii"

| 27 mar, 2014

Premierul Victor Ponta consideră că apelul preşedintelui Traian Băsescu la depolitizarea ANAF este una dintre "marile ipocrizii", adăugând că nu l-a întrebat pe şeful statului dacă prin ideea că profesioniştii trebuie să revină la ANAF se referea la fostul preşedinte al instituţiei Sorin Blejnar.

"Mi s-a părut una din marile ipocrizii, dacă mai există o limită la ipocrizie. Nu am apucat să îl întreb dacă prin faptul că «să vină profesioniştii la ANAF» se referea la Blejnar, că dacă la asta se referea, nu aveam ce să discutăm", a spus Ponta la Antena 3.

El a adăugat că actualul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ştefan Diaconu, nu este susţinut politic de PSD şi va fi schimbat doar dacă nu are încasări la buget.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, miercuri, la bilanţul SRI pe 2013, un mesaj către politicieni, spunându-le să depolitizeze ANAF pentru că astfel vor avea venituri la bugetul de stat, el adăugând că SRI este un exemplu legat de performanţele pe care le poate atinge o instituţie depolitizată.

"Ne plângem că nu adunăm veniturile prognozate, deşi economia creşte. Depolitizaţi ANAF-ul şi în câţiva ani veţi avea veniturile la bugetul de stat, este mesajul meu către politicieni. De la centru, până la şefii judeţeni ai ANAF-ului. Lăsaţi profesioniştii să lucreze", a spus Traian Băsescu, la bilanţul Serviciului Român de Informaţii.

Şeful statului a precizat că nu spune acest lucru doar acum, ci l-a spus în timpul Guvernelor Tăriceanu şi Boc şi o spune şi în timpul Guvernului Ponta.

Tag-uri: ANAF, basescu, blejnar, Ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ