Ponta: Dacă nu avem gaze din producţie internă, de unde le luăm? Din Rusia

| 07 apr, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat luni referindu-se la protestele legate de gazele de şist că în cazul în care România nu are gaze din producţie internă, trebuie să le ia din Rusia.

'Ieri a fost o zi de organizare a unor proteste apropo de gazele de şist şi cred că e un alt subiect asupra căruia trebuie să discutăm foarte serios. Bun, şi dacă nu avem gaze din producţie internă, de unde le luăm? Din Rusia. Adică, în contextul actual, cred că orice protest trebuie să aibă un scop şi o finalitate şi cred că o discuţie serioasă pe orice temă e utilă', a spus Ponta.

El a precizat că ia 'foarte în serios' discuţia despre gazele de şist.

Organizaţiile nonguvernamentale dedicate protecţiei mediului au iniţiat duminică în mai multe localităţi din România proteste împotriva explorării şi exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică.

Peste 500 de activişti de mediu au protestat la Vaslui, în Piaţa Centrului Civic şi au mărşăluit apoi pe străzile oraşului, chemând locuitorii la miting.

Aproximativ 150 de persoane au protestat în Piaţa Universităţii din Bucureşti, cerând Parlamentului şi Guvernului interzicerea prin lege a fracturării hidraulice în explorarea şi exploatarea hidrocarburilor neconvenţionale, inclusiv a gazelor de şist. Manifestanţii au cerut de asemenea anularea hotărârilor de guvern prin care s-au aprobat acordurile de explorare/exploatare/dezvoltare pentru gazele de şist.

Şi la Cluj-Napoca au protestat duminică aproximativ 100 de persoane.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ