Antonescu, despre gazele de şist: Să nu ajungem din nou în situaţia Roşia Montană.

| 07 apr, 2014

Problema gazelor de şist trebuie să fie abordată cu maximă transparenţă de către toţi factorii de decizie, pentru a nu se ajunge la repetarea scenariului din cazul exploatării aurifere de la Roşia Montană, a afirmat luni preşedintele PNL, Crin Antonescu.

'Despre gazele de şist, eu spun, până una alta, doar atât: să nu ajungem din nou în situaţia Roşia Montană. Să avem nu doar o dezbatere publică cât se poate de bogată şi de serioasă, dar să avem maximă transparenţă a tot ceea ce decidenţii politici, aceştia sau alţii, fac. Oamenii au dreptul să ştie ce se întâmplă cu o opţiune majoră energetică, strategică privind resurse, ce riscuri sunt, ce oportunităţi sunt. Oamenii au dreptul să ştie acest lucru, asumat cu toată responsabilitatea de guvernanţi, oricare ar fi ei, dar şi de toate forţele politice', a declarat Antonescu la Realitatea TV.

Liderul liberal a adăugat că, deşi nu este un ecologist militant, respectă poziţia activiştilor ecologişti în privinţa exploatării resurselor naturale şi se pronunţă pentru o soluţie de compromis între dorinţa de dezvoltare economică şi nevoia de protejare a mediului.

'Avem nevoie de dezvoltare, de industrie, evident în condiţii aduse la zi de protecţie a mediului, pentru că, pe de altă parte, (...) România deţine o uriaşă bogăţie în mediu şi în calitatea mediului. (...) Cred că echilibrul acesta între nevoia de dezvoltare, nevoia de creştere, nevoia de reindustrializare în parametri acceptabili şi la standarde de mediu aduse la zi şi pretenţiile legitime ecologiste, echilibrul acesta trebuie să rămână', a spus Crin Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 apr, 2014
eugen manea
impact pozitiv
nu va fie teama, domnule Antonescu. Bine ar fi sa se ajunga in aceeasi situatie, dar la capitolul investitii deja derulate si a impactului pozitiv pe care l-a avut Rosia Montana deja in Romania!
09 apr, 2014
Alina
Rosia Montana
sa nu ajungem ca in cazul Rosia Montana, cu o amanare de peste 10 ani si cu o comunitate care isi doreste proiectul, dar nu este auzita! Dar in cazul gazelor de sist, vad ca avizele s-au dat imediat, desi comunitatea locala NU isi doreste exploatarea, la Rosia Montana totul este exact pe dos
09 apr, 2014
george
politica
Aceasta este un mic raspuns/discurs specific politicianesc. ca pentru Antonescu spune de fapt ca pentru binele lui nu poate sa sa se plaseze intr-o parte sau alta. Ca sa fie bine pentru el, (voturi) trebuie sa fie la mijloc, de fapt in realitate, nicaieri. Cam pe acolo se afla nivelul politicienilor, pe nicaieri. Nu isi asuma absolut nimic.
09 apr, 2014
george
..
Aceasta este un mic raspuns/discurs specific politicianesc. Antonescu spune de fapt ca pentru binele lui nu poate sa se plaseze intr-o parte sau alta. Ca sa fie bine pentru el, (voturi) trebuie sa fie la mijloc, de fapt in realitate, nicaieri. Cam pe acolo se afla nivelul politicienilor, pe nicaieri. Nu isi asuma nimic.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ