Singur împotriva tuturor, Mircea Diaconu poate candida la europarlamentare

| 07 apr, 2014

Victoria lui Mircea Diaconu reprezintă şi o palmă dată unui Crin Antonescu şi unui PNL care s-a descotorosit cu prea multă uşurinţă de domnia sa.

 

Surpriză! Ce să vezi, Mircea Diaconu poate candida! Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis contestaţia depusă de marele actor, acesta având dreptul să candideze la alegerile europarlamentare. Deşi nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs, decizia Tribunalului Bucureşti reprezintă o victorie importantă pentru Mircea Diaconu, în faţa unui sistem care i-a fost mereu potrivnic.
Ultimele săptămâni s-au dovedit a fi un adevărat tur de forţă pentru fostul senator liberal. Retras mişeleşte de Crin Antonescu de pe listele PNL pentru europarlamentare, Mircea Diaconu a avut la dispoziţie mai puţin de o săptămână pentru a strânge necesarul de semnături care să-i permită depunerea unei candidaturi independente. Valul de simpatie de care se bucură îndrăgitul actor l-a ajutat pe acesta să câştige cursa contracronometru, acesta reuşind să strângă peste 125.000 de semnături de susţinere a candidaturii sale.
Fostul senator s-a lovit însă de o nouă piedică, după ce Biroul Electoral Central i-a respins candidatura la alegerile pentru Parlamentul European. Motivul invocat de BEC s-a bazat pe raportul Agenţiei Naţionale de Integritate privind o posibilă stare de incompatibilitate în care Mircea Diaconu s-ar fi aflat ca urmare a exercitării concomitente a demnităţii de senator şi a funcţiei de director-manager al Teatrului Nottara. De altfel, în ziua în care Diaconu şi-a depus candidatura ca independent, Agenţia Naţională de Integritate a informat BEC că Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale pentru validarea candidaturii pentru Parlamentul European.
Mircea Diaconu şi-a văzut însă de drumul său, atacând cu succes în instanţă hotărârea BEC prin care i s-a respins candidatura. Ce-i drept, decizia nu este definitivă, astfel că ea poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti în termen de câteva zile.
“Cred că nici la admiterea la facultate nu am avut atâţia arici în burtă. Sunt foarte mulţumit şi împăcat”, a declarat Mircea Diaconu după ce-a primit decizia Tribunalului Bucureşti.
Desigur, e posibil ca recursul să răstoarne decizia favorabilă pentru Mircea Diaconu. Dar, cu toate acestea, victoria sa rămâne una importantă. O victorie de moral, după ani în care a fost pus pe nedrept la zid. Victoria sa reprezintă şi o palmă dată unui Crin Antonescu şi unui PNL care s-a descotorosit cu prea multă uşurinţă de domnia sa, dar şi o palmă dată tuturor coloneilor, turceştilor sau altor lăutari care l-au cântat pe la toate emisiunile, aruncând cu lături, gata-gata să-l îngroape politic definitiv.
Cu toate acestea, Mircea Diaconu nu s-a lăsat bătut. Dimpotrivă, şi-a susţinut cauza şi a crezut în şansa şi în dreptatea sa până la capăt. Şi pentru asta, el este deja câştigător. De aceea, Parlamentul European ar avea cu siguranţă de câştigat avându-l în componența sa pe Mircea Diaconu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ