Antonescu anunță că ar susține-o pe Elena Udrea fără “negociere sau tocmeală”?

| 07 apr, 2014

Luptându-se pentru cine să stea în față, partidele care se opun actualei majorități nu fac decât să scindeze electoratul comun pe care îl împart, în timp ce stânga continuă să fie unită în jurul unui singur partid puternic. Astfel, indiferent de motivele sale, strategia lui Crin Antonescu devine perdantă și capabilă să îi încheie definitiv cariera politică.

Politica de alianţe a PNL rămâne una dintre temele care dau serioase bătăi de cap liberalilor. Sâmbătă, Crin Antonescu a încercat încă o dată să se plaseze pe o poziție de forță, declarând că liberalii nu vor face deocamdată alianţe cu nimeni, din moment ce ei au încercat și au rămas dezamăgiți de toți partenerii alături de care s-au aflat la putere. În schimb, Antonescu a mai adăugat că în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale PNL-ul îl va susţine pe candidatul dreptei, oricare ar fi el, fără vreo negociere sau "tocmeală".

O primă interpretare a acestei declarații ar fi aceea că preşedintele liberal încearcă să își creeze din timp o imagine favorabilă în fața celorlalți lideri ai opoziției și a electoratului de dreapta. Calculul lui Antonescu este simplu, dacă avem în vedere că ambițiile sale prezidențiale sunt încă la fel de mari precum erau acum câteva luni, liderul liberal încă sperând să treacă de primul tur. Dacă printr-un concurs de împrejurări favorabile Crin Antonescu ajunge în turul al doilea al prezidențialelor, atunci el va avea nevoie de toate voturile pe care le poate obține. Prin declarația de sâmbătă, Crin Antonescu nu face decât să le transmită celorlalți lideri ai opoziției că în cazul în care va ajunge în finala pentru Palatul Cotroceni se așteptă la sprijinul lor necondiționat, așa cum în prezent îl oferă pe al său.

Pe de altă parte, mai poate exista și o a doua interpretare, mai ales dacă privim situația prin prisma apropierii dintre Crin Antonescu și Traian Băsescu. Este posibil ca, în turul doi al alegerilor prezidențiale, pe fondul pierderii încrederii votanților demonstrată de ultimele sondaje, în locul lui Crin Antonescu să intre un candidat provenind din rândul opoziției loiale șefului statului, candidat care să se bucure și de sprijinul PNL-ului. Această mișcare nu ar reprezenta în final decât o recunoaștere a faptului că, în prezent, între liderul de la Cotroceni și fostul co-președinte USL există o legătură încă negată de ambii, dar din ce în ce mai evidentă.

În fond, în ultimele luni Crin Antonescu și-a reevaluat semnificativ opiniile despre cine sunt prietenii și adversarii săi politici. Dacă în timpul referendumului de demitere a președintelui Traian Băsescu era principalul inamic, acum șeful statului nu mai reprezintă pentru Crin Antonescu un subiect important. În schimb, PSD-ul este prezentat în discursul său ca un partid-stat care dorește să dețină toate pârghiile puterii din România, liderului liberal uitând că social-democrații au avut întotdeauna o atitudine corectă față de liberali atunci când împreună compuneau USL-ul. Sprijinind un candidat agreat de Traian Băsescu, Crin Antonescu nu ar face decât să recunoască indirect că și-a schimbat de mult partenerii politici.

Ironia tuturor acest mișcări este însă aceea că partidele de dreapta vor participa pe cont propriu la alegeri, fapt ce va împiedica singura strategie eficientă, cea a unui front comun. Luptându-se pentru cine să stea în față, partidele care se opun actualei majorități nu fac decât să scindeze electoratul comun pe care îl împart, în timp ce stânga continuă să fie unită în jurul unui singur partid puternic. Astfel, indiferent de motivele sale, strategia lui Crin Antonescu devine perdantă și capabilă să îi încheie definitiv cariera politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 apr, 2014
Vasi
PUPĂTOARE
Elena Constantin, din familia d-lui Constantin de la Jurnalul naţional, ce poate pupa, astăzi ? Ceva pontist, desigur. Până o virează iar Voiculescu. Chiar şi din puşcărie !
08 apr, 2014
SAG
Ce fel de caracter are Antonescu ?
......"strategia lui Crin Antonescu devine perdantă și capabilă să îi încheie definitiv cariera politică"
Bineinteles ca devine perdanta si il trimite la lada cu gunoi....Oare cei 7,4 milioane de votanti impotriva Basescului ar mai da voturi pentru a reveni la o guvernare cu Boc, Udrea, Videanu, Anastase, MRU, EBA.... ??
Dar, Antonescu este capabil sa stea in genunchi in fata Basescului pentru a fi sustinut in turul II, daca va mai ajunge acolo..... Apoi va face o campanie la brat cu Elena Udrea, Monica Macovei, Blaga s.a. basisti pt. a castiga in fata candidatului USD. Antonescu - caracter mizerabil....
07 apr, 2014
belu
Antonescu anunță că ar susține-o pe Elena Udrea fără “negociere sau tocmeală”? - See more at: http://www.obiectiv.info/antonescu-anun-a-ca-ar-sus-ine-o-pe-elena-udrea
POLITICA AI TRANSFORMA PE OAMENI IN PORCI !!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ