Iohannis – negociat de Antonescu şi Băsescu ca la piaţă ?

| 06 apr, 2014

Izolat din ce în ce mai mult pe scena politică, Crin Antonescu pare a fi complet rupt de realitate. În condiţiile în care acesta se prăbuseşte în sondaje iar partidul pe care îl conduce  continuă să coboare  în preferinţele alegătorilor, Antonescu se laudă cu candidatura sa la preşedinţie, ajungând să o considere o virtute în sine.

Antonescu nu ratează nicio oportunitate de a-şi ataca foştii aliaţi şi parteneri de guvernare. Ultimul subiect : candidatura la preşedinţie. În condiţiile în care PSD a anunţat că va lua o decizie după alegerile europarlamentare, Antonescu se umflă în pene că partidul pe care îl conduce are deja un candidat, ba chiar are şi o alternativă pentru postul de prim-ministru. Antonescu a declarat vineri, cu ocazia lansării în Regiunea Centru a candidaţilor pentru europarlamentare, că “unii n-au nici candidat la Preşedinţie”, în timp ce PNL are “deja şi prim-ministru”, precizând că se referă la Klaus Iohannis.

Ceea ce uită Antonescu este că şi în 2009 şi-a anunţat cu multe luni înainte candidatura la prezidenţiale şi s-a dovedit a nu-i fi de mare folos, daca stăm să ne gândim că acesta n-a reuşit să intre nici măcar în turul II.

În orice caz, numele lui Iohannis fluturat ca posibil premier demonstrează două lucruri. În primul rând, Antonescu prezintă aceleaşi apucături precum ale lui Traian Băsescu. Preşedintele PNL demonstrează că este incapabil de a înţelege regulile democratice de funcţionare ale unui stat. Antonescu este convins că în cazul în care ar câştiga prezidentialele din acest an, majoritatea parlamentară ar suferi o re-aranjare în spatele primarului Sibiului, Klaus Iohannis. Mai precis, Antonescu doreşte să copieze “modelul Băsescu” de la finele anului 2009, când preşedintele a aşteptat să câstige al doilea mandat pentru a reconfigura majoritatea din Parlament şi pentru a-l desemna premier, din nou, pe Emil Boc.

în al doilea rând, anunţul făcut de Antonescu devoalează înţelegerile ascunse cu Traian Băsescu. Căci, este clar că o majoritate creată în jurul lui Iohannis după prezidenţiale, ar putea fi posibilă doar cu partidele lui Traian Băsescu.

Este incredibil cum, după trei ani petrecuţi în USL, Antonescu se aruncă în braţele celui pentru care 7,4 milioane de oameni i-au cerut demisia în vara lui 2012, întorcându-le astfel spatele şi trădând electoratul USL. De fapt, prin acţiunile gândite şi prin discursul practicat, Antonescu trădeaza şi electoratul propriului partid. Pentru că este greu de crezut că militanţii şi simpatizantii acestui partid vor digera uşor văzând cum PNL-ul este alipit de PDL, PMP şi de Traian Băsescu.

Dar poate cel mai greu de crezut este cum Antonescu a reuşit să treacă cu atât de multă uşurinţă de la revoluţia bunului-simţ, la revoluţia nesimţirii crase.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 apr, 2014
ion
daca te uiti bine la Antonescu cum saluta,incepi sa intelegi,de ce vrea sa se cupleze cu Iohanis,ca sa fie pe inteles, Antonescu, saluta precum Hitler,deci asteptarile romanilor sunt sumbre cu acest liberal vopsit,ce se manifesta ca un dictator.
07 apr, 2014
goPontaNemaPresident
cand vorbesti de revolutia bunului simt ,sigur te gandesti la Nastase,Voicu,Constantinescu,Nicolescu,Duicu...?
duduie in PSD,de mult bun simt,da pe afara...
06 apr, 2014
Victor
Nazism!!!
Oare de ce i se face atata propaganda acestui Nazist ?
http://dogaruvictor.blogspot.ro/2014/03/grupul-etnic-german-trecut-si-prezent.html

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ