Ponta, DECIS: Senatul va respecta decizia Curţii Constituţionale în cazul lui Dan Şova

| 06 mai, 17:12

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că Senatul va respecta decizia Curţii Constituţionale în cazul hotărârii referitoare la rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova.

"Senatul trebuie să aplice decizia Curţii Constituţionale, oricare este aceasta. Senatul va respecta decizia Curţii Constituţionale", a spus Ponta la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că este neconstituţională această hotărâre a Senatului.

"În urma deliberărilor, CCR, cu majoritate de voturi, a constatat că Hotărârea Senatului nr. 32 din 25 martie prin care Senatul a constatat că nu au fost întrunite condiţiile cerute de art. 24, alin. 4 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor şi de art. 173 din Regulamentul Senatului, pentru a încuviinţa reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului Dan Şova, este neconstituţională, întrucât a fost adoptată în temeiul unor dispoziţii legale şi regulamentare care contraveneau prevederilor art. 76, alin. 2 din Constituţie", se arată în minuta CCR.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ