CCR a decis: ARESTUL la domiciliu, NECONSTITUȚIONAL

| 07 mai, 17:12

Curtea Constituţională a României a decis astăzi că dispoziţiilor art. 222 din Codul de procedură penală privind durata arestului la domiciliu sunt neconstituţionale.

"Curtea a constatat că, prin omisiunea legiuitorului de a reglementa în cuprinsul acestui articol termenul şi durata maximă a măsurii preventive a arestului la domiciliu luate în procedura de cameră preliminară şi în cursul judecăţii în primă instanţă, sunt încălcate dispoziţiile constituţionale cuprinse în art.23 - libertatea individuală, art.25 - libera circulaţie, art.26 - viaţa intimă, familială şi privată, art.39 - libertatea întrunirilor, art.41- munca şi protecţia socială a muncii şi, respectiv, în art. 53 - restrângerea exerciţiului drepturilor sau libertăţilor fundamentale", se arată într-un comunicat al CCR.

Cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate şi a constatat că dispozițiile art.6 din Legea nr.241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale sunt neconstituționale.

Citeşte şi: Decizia CCR în cazul Şova: Hotărârea este NECONSTITUŢIONALĂ. Senatorii vor trebui să voteze din nou

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ