Emoţii pentru MARIAN VANGHELIE. Ce urmează să stabilească Curtea Supremă astăzi

| 29 apr, 07:50

Înalta Curte de Casație și Justiție judecă miercuri cererea lui Marian Vanghelie, prin care acesta solicită înlocuirea arestării preventive.

Primarul suspendat al sectorului 5 a fost arestat preventiv pe 14 martie fiind acuzat de DNA pentru abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani.

Potrivit procurorilor DNA, în 2007, Vanghelie a ajutat un om de afaceri să obțină numeroase contracte de lucrări publice în valoare de 2 miliarde de lei pentru care ar fi primit un comision de 20% din valoarea acestora.

Comisionul respectiv a fost plătit de către omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie, prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (vărul primarului) și al unei alte persoane apropiate lor, mai spun procurorii.

De asemenea, anchetatorii au constatat că o parte din acest comision a fost plătit prin cedarea a două imobile în favoarea altor persoane din anturajul edilului.

În aceeași perioadă, Vanghelie și Mircea-Sorin Niculae au transferat sume de bani provenite din comiterea infracțiunilor de luare de mită, prin achiziíonaarea de bunuri mobile și imobile în scopul ascunderii originii ilicite a acestora.

Citeşte şi: Comisia juridică a Senatului a acceptat propunerea privind eliminarea cătușelor pentru arestații non-violenți

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ