Ponta: Guvernul nu mai are de dat niciun dolar la FMI

| 29 sep, 15:22

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că un nou acord cu instituțiile financiare internaționale ar fi bun pentru România într-o "regiune tulburată", în care doar țara noastră merge foarte bine, dar, în opinia sa, un astfel de demers trebuie asumat la nivelul tuturor forțelor politice.

"Este un subiect important pe care-l voi discuta întâi la coaliția de guvernare, după aceea trebuie să discutăm și cu restul partidelor din Opoziție, pentru că orice acord, dacă se va încheia, se va încheia pe un termen mai lung, dar și cu președintele României. Și decizia trebuie să fie una politică a tuturor forțelor politice. (...) Guvernul nu mai are de dat niciun dolar către FMI, nu avem nevoie de niciun dolar de împrumutat de la FMI, dar un acord cu instituțiile financiare internaționale într-o regiune atât de tulburată, în care doar România merge foarte bine, e mai degrabă bun", a afirmat premierul, întrebat dacă se are în vedere un nou acord cu FMI.

Ponta a subliniat că în ceea ce privește un nou acord cu FMI "contează, în primul rând, o decizie politică. "Nu ne trebuie linie de finanțare. (...) Ar fi un acord, evident preventiv, pentru cine știe ce o veni în Europa sau în lume, vreo criză financiară, să sperăm că nu va veni, dar niciodată nu poți să știi chestia asta, și, în al doilea rând, pentru reforme structurale pe care vreau să le continuăm", a spus premierul.

Întrebat pe ce durată ar urma să fie încheiat un viitor acord cu FMI, Ponta a spus: "După ce avem acordul de principiu al liderilor politici, după aceea discutăm exact condițiile concrete".

"Eu cred că ar fi bine și cred că liderii coaliției vor avea discuții și cu liderii Opoziției și cu siguranță eu trebuie să am cu președintele țării. (...) Nu cred că este cazul de o mediere, pentru că punctele de vedere sunt destul de apropiate. E vorba de asumare a tuturor forțelor politice a unui asemenea nou acord", a mai declarat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 sep, 16:38
Cristina
Nou si special! 100-285 de euro lunar! Castigati bani din prima luna! sellectam urgent oameni seriosi si foarte interesati sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time, la alegere, intr-o activitate foarte usoara, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna. Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
29 sep, 15:30
Daniel
Oferta
Oferta vazuta peste tot! De ce crezi ca vezi peste tot aceasta oferta de lucru la domiciliu? Răspuns: pentru ca suntem extrem de seriosi! Oamenii ni se alatura mereu si suntem o organizatie in plina extindere! Stai pe margine si te uiti sau participi si tu si incepi sa castigi bani? Te indrum eu pas cu pas, dupa ce ma cauti pentru mai multe detalii, la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ