Ponta: Lăsăm toate Programele pe fonduri europene deblocate și o rată de absorbție nesperată în anul 2012

| 15 noi, 12:35

Fostul premier Victor Ponta subliniază că la final de mandat, lăsăm toate Programele pe fonduri europene deblocate și o rata de absorbție nesperată în anul 2012. Reamintesc faptul că am preluat domeniul fondurilor europene având o rată dezastruoasă de absorbție, o bună parte din Programe fiind ulterior blocate ca urmare a fraudelor și corupției din perioada guvernării PDL.

"Salut decizia Comisiei Europene prin care Ministerul Fondurilor Europene a obținut acordul pentru reluarea tuturor plăților aferente Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POSCCE) 2007-2013.

Conform estimărilor ministerului Fondurilor Europene, POSCCE va avea cel mai mare procent de absorbție dintre toate programele aferente perioadei 2007-2013 (peste 90%), deoarece în perioada care urmează Comisia Europeană va putea rambursa României peste 400 milioane Euro pentru acest program.

Citeşte şi:  Victor Ponta, primul mesaj public după demisie

Iată că, la final de mandat, lăsăm toate Programele pe fonduri europene deblocate și o rata de absorbție nesperată în anul 2012. Reamintesc faptul că am preluat domeniul fondurilor europene având o rată dezastruoasă de absorbție, o bună parte din Programe fiind ulterior blocate ca urmare a fraudelor și corupției din perioada guvernării PDL", scrie Victor Ponta pe Facebook.

Vin peste 400 de milioane de euro

Comisia Europeană va putea rambursa României, în perioada următoare, peste 400 de milioane de euro pentru Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POSCCE) 2007-2013, după ce Ministerul Fondurilor Europene a obținut acordul Executivului comunitar pentru reluarea tuturor plăților aferente acestui program, potrivit unui comunicat al ministerului.

'Decizia Comisiei Europene de a relua plățile pentru POSCCE este un succes al Guvernului României și confirmă eforturile depuse în echipă de Autoritatea de Management și organismele intermediare. Estimez că POSCCE va avea cel mai mare procent de absorbție dintre toate programele aferente perioadei 2007-2013 (peste 90%), deoarece în perioada care urmează Comisia Europeană va putea rambursa României peste 400 milioane de euro pentru acest program', a declarat Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene.

În lunile decembrie 2014 și aprilie 2015, în urma unor audituri ale Comisiei Europene, au fost decise întreruperi temporare ale rambursărilor de la Bruxelles către România pentru trei axe ale Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice. Plățile pentru axele prioritare 1 și 4 au fost reluate la 15 septembrie 2015, iar pentru axa 3 au fost reluate acum.

'Beneficiarii fondurilor nu au fost afectați, plățile către cei care derulează proiecte europene fiind asigurate de la bugetul de stat', precizează Ministerul Fondurilor Europene.

MFE este coordonatorul Instrumentelor Structurale 2007-2013 și al fondurilor europene structurale și de investiții 2014-2020 în România, îndeplinind și rolul de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POSCCE) 2007-2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 noi, 16:54
ROMÂNU'
despre specimenul ponta
.....acest specimen abject , ponta nu mai are dreptul sã vinã cu "explicatzii" înaintea ROMÂNILOR........i-a trãdat dând dovadã de o LASHITATE incredibilã.......a fost ultimul lash.......chiar dacã l-a trãdat shi pe el drag'nea liviu shi criminalul-oprea.......dar la totzi shi la toate le vine "rândul" sã "plãteascã".......(va urma).......

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ