Sondaj CSCI: Ce politicieni conduc în topul încrederii românilor

| 06 noi, 15:35

Aproape jumătate (49%) dintre români îi acordă președintelui Klaus Iohannis cea mai multă încredere, el fiind urmat de Victor Ponta cu 39% și Călin Popescu-Tăriceanu cu 35%, relevă un sondaj CSCI, citat de Agerpres.

Topul încrederii este completat de Rovana Plumb (30%), Liviu Dragnea (24%), Monica Macovei (24%), Mihai Răzvan Ungureanu (23%), Traian Băsescu (17%), Alina Gorghiu (10%).

"Chiar dacă este în scădere, de la 52% în octombrie, Iohannis rămâne pe prima poziție în top, cu 49%, în timp ce încrederea în Victor Ponta crește de la 36% în octombrie la 39% în noiembrie", relevă concluziile sondajului.

Potrivit cercetării sociologice, numărul românilor care consideră că în guvernarea Ponta starea economiei s-a îmbunătățit a crescut cu 7 procente, de la 41% (octombrie) la 48% (noiembrie), 22% dintre respondenți fiind de părere că starea economiei s-a înrăutățit.

În ceea ce privește direcția spre care se îndreaptă România, numărul românilor care consideră că, în momentul de față, țara se îndreaptă într-o direcție bună a scăzut de la 42% în luna octombrie la 40% în noiembrie, 55% dintre cei intervievați apreciind că direcția spre care țara se îndreaptă este una greșită.

Sondajul a fost realizat în perioada 2 — 4 noiembrie, pe un eșantion național format din 992 de persoane adulte, având o eroare tolerată de 3,2%, la un nivel de probabilitate de 95%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 noi, 20:07
dana sultaresu
nici nu mai stiu,CSCI este a lui Sultanescu sau a lui Palada
ambii,consultanti ai lui Ponta
aia care l-au dat pe PONTA presedinte..
inseamna ca mai au din contract si au primit banii integral
Palada,a primit in plus si o casa de la rapps,la licitatie...?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ