Culise de la Cotroceni. Adi Despot şi Sorin Ioniţă, despre întâlnirea cu preşedintele Iohannis

| 06 noi, 18:24

Adi Despot şi Sorin Ioniţă, doi dintre participanţii la discuţiile dintre preşedintele Klaus Iohannis şi reprezentanţii societăţii civile, au lăsa mesaje peFacebook despre impresiile cu care au plecat de la Palatul Cotroceni.

Adi Despot, unul dintre cei mai încercaţi participanţi la discuţii, având în vedere că a scăpat din incendiul de la Colectiv, a scris că a acceptat în cele din urmă invitaţia preşedintelui, deşi iniţial o declinase, din respect pentru stradă. El lasă de înţeles că nu a mers degeaba la Cotroceni.

"Am fost la Cotroceni la prima runda de consultari. Am fost invitat de catre Presedintele Klaus Iohannis si am considerat ca trebuie sa fiu acolo, din respect pentru oamenii din strada si fata de institutia prezidentiala. Desi niciunul dintre participanti nu s-a autoproclamat “reprezentant al strazii”, cele mai multe dintre doleantele noastre au fost exprimate! M-am intors cu SPERANTA", a scris Adi Despot pe Facebook.

Citeşte şi: Inflaţie de societate civilă la poarta Palatului Cotroceni. Cine a intrat la consultări, cine s-a îmbrâncit afară

La rândul său, Sorin Ioniţă, preşedintele EFOR, a schematizat pe puncte modul în care au decurs discuţiile cu preşedintele, şi a descris modulîn care crede el că au fost selectate organizaţiile invitate la discuţii.

"Am fost, ne-am intors teferi. KJ punctual. Ne-am varsat fiecare tolba, pe a noastra o stiti de ieri pe internet, el ne-a ascultat calm, ca un parinte bun al natiunii ce este. Nicusor Dan, Mihaiu, Unitisalvam, FDSC, lume, popor, osteni, diversitate. Teme ridicate de multi au fost ca:
- Presedintele sa vina in piata (va veni, dar nu ne spune dinainte cand)
- Data viitoare sa fie vot online pt reprezentanti civici, pe pagina lor, pentru ca lumea sa opteze cine vine. Cum a selectat acum, intrebati la ei, nu stim. Informal, se pare ca au numarat cine a fost propus mai des de altii, nu de el insusi.
- Nu reprezinta nimeni strada, natiunea, categoria, orientarea; fiecare s-a reprezentat pe sine insusi sau ce grup avea semnat pe foaie
- Ne enerveaza serviciile si avem diverse idei sa le mai reducem din puteri, sa demilitarizam politica.

Ce nu s-a discutat:
- nume sau profil de premier, nu-i treaba noastra

Ce am aflat:
- mai face o runda de consultari cu partidele saptamana viitoare, nu face nominalizari acum
- in general e gradualist, tara nu se poate reforma de azi pe maine, bla bla (aici m-am cam plictisit)
- nu pare foarte entuziast cu anticipatele
Personal nu-s foarte fericit cu ultimul punct, dar aici e diversitate de pareri oricum.

Ce nu s-a dat:
- grisine, titluri nobiliare, ministere, granturi. Asa ca spuneti frustratilor isterici ca n-au pierdut nimic, sa se calmeze. Oricum chestia aia cu serviciile nu se face chiar maine, mai au timp sa se opuna
Am iesit cu bine chiar daca pensionarii lui Dogaru asteptau la poarta sa huiduie, ca sa aiba anumite TV ce sa filmeze, iar jandarmii care de regula muta lumea pe partea ailalta a bulevardului ii tolerau mamos sa stea fix in usa presedintelui (sa traiti dl Oprea, inca ministru in functie)", a sintetizat Sorin Ioniţă pe Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 noi, 13:04
Roxana
Cautam colaboratori pentru publicare anunturi
Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati
Cerinte: - necesar calculator
- conexiune internet
- rabdare
- cunostinte minime PC
- seriozitate
- perseverenta
- atentie la detalii
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa
lucrati.Program part-time.
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.
Pentru informatii trimiteti textul "INFO" la adresa de email:
[email protected]
06 noi, 19:32
MARIA
Furtuna gandirii pozitive
Cei mai multi oameni nu pornesc pe un drum daca nu sunt siguri ca acel drum ii va duce spre succes. Aceasta este o mare greseala. Cautam urgent, colaboratori part time care vor sa acstige bani in timpul liber, intr-un proiect unic la nivel mondial, ce vizeaza piata americana a cartilor electronice. Incheiem contract de comision.ntru detalii, trimiteti mesajul PROIECT la adresa [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ