Eugen Teodorovici: România pierde şase miliarde de euro din fondurile europene alocate în perioada 2007-2013

| 18 noi, 15:36

Fostul ministrul al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri că va propune înființarea unei comisii parlamentare care va trebui să analizeze 'la sânge' ce a făcut fiecare ministru pe zona de fonduri europene din 2007 până în prezent, estimând pierderea pe actualul ciclu financiar 2007-2013 la aproximativ 6 miliarde de euro.

"Estimarea mea a fost aceea de a atinge un nivel de 80% (de absorbție a fondurilor europene pentru perioada de programare 2007-2013, n.r). Mi-l mențin și astăzi ca obiectiv posibil a fi atins. În planul de guvernare era scris între 50% și 80%. Astăzi îl privim undeva la 60%, iar estimările ministrului Nica sunt undeva la 71%. (...) Sunt undeva poate la 5 miliarde de euro, cel puțin, care se vor pierde. Dacă eu am spus 20% care nu se vor cheltui în acest an, asta înseamnă undeva la 4 miliarde și ceva de euro. Gândiți-vă că nu se fac 80%, se fac poate 70% (grad de absorbție, n.r), ceea ce înseamnă undeva la 6 miliarde de euro, pierdere pe actualul ciclu financiar", a menționat Eugen Teodorovici, conform Agerpres.

Citeşte şi:  Ponta: Lăsăm toate Programele pe fonduri europene deblocate și o rată de absorbție nesperată în anul 2012

Fostul ministru al Finanțelor a subliniat că va propune înființarea unei comisii parlamentare care va trebui să analizeze "la sânge" ce a făcut fiecare ministru pe zona de fonduri europene din 2007 până în prezent.

"Am propus anul trecut în Parlament, acum voi propune ca senator, o comisie parlamentară care va trebui să analizeze la sânge ce a făcut fiecare ministru pe zona de fonduri europene din 2007 până în prezent, o analiză pe care eu o voi face în mod personal, în stilul meu. Nu poți să accepți ideea că se pierd în România miliarde de euro. (...) Trebuie să se știe foarte clar cine a greșit, iar pe viitor acele persoane să nu mai poată intra nicăieri în spațiul public", a mai spus Teodorovici.

Eugen Teodorovici a fost ministrul Finanțelor în perioada martie — noiembrie 2015. Din 17 noiembrie 2015, la conducerea Ministerului Finanțelor a fost învestită Anca Dragu Paliu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ