Corina Crețu, despre fondurile europene: Capacitatea administrativă este, în opinia mea, mai importantă și decât banii

| 20 noi, 14:03

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a declarat vineri că este nevoie de stabilitate la nivelul autorităților române de management care gestionează fonduri europene în următoarele săptămâni, pentru a încheia în condiții cât mai bune perioada de programare 2007-2014.

"Am discutat cu domnul prim-ministru un plan de măsuri și acțiuni și m-am bucurat să văd această preocupare pentru ridicarea gradului de absorbție. În opinia noastră, cel puțin în aceste șase săptămâni, România are nevoie de stabilitate la nivelul autorităților de management, pentru a-și intesifica eforturile de încheiere în condiții cât mai bune a perioadei de programare 2007-2014. În ceea ce privește perioada de programare 2014-2020, au fost adoptate toate programele operaționale iar acum urmează concret perioada de implementare a proiectelor ce vor fi selectate pentru următorii ani", a afirmat Crețu la Palatul Victoria după o întâlnire cu premierul Dacian Cioloș, scrie Agerpres.

Citește și: Dacian Cioloș: Un audit al Comisiei Europene a blocat POR. Mai avem câteva săptămâni să mai creștem absorbția

Comisarul european a adăugat că a luat notă despre preocuparea premierului în ceea ce privește reforma administrației publice și a subliniat că "profesionalismul și experiența sunt într-adevăr esențiale și la nivelul autorităților de management".

"Capacitatea administrativă este, în opinia mea, mai importantă și decât banii. Am avut bani în multe state membre. Așteaptă banii la Bruxelles dar nu a existat capacitatea de a avea proiecte mature și de a absorbi acești bani.", a precizat Corina Crețu.

Citește și:  Eugen Teodorovici: România pierde şase miliarde de euro din fondurile europene alocate în perioada 2007-2013

Comisarul european pentru politică regională se află într-o vizită oficială în România și mai are întâlniri vineri cu vicepremierul Vasile Dîncu, cu ministrul Sănătății Patriciu Achimaș Cadariu și cu ministrul Fondurilor Europene Aura Răducu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ