Cioloş: Vom avea o expertiză CE privind procedura de recrutare a personalului din administraţie

| 20 noi, 13:48

Premierul Dacian Cioloş a afirmat vineri că, în câteva săptămâni, va fi gata o expertiză finanţată de Comisia Europeană pentru elaborarea unor proceduri, criterii de recrutare şi evaluare a personalului din administraţie, astfel încât angajările pe posturile vacante să fie transparente, pe criterii de profesionalism, transmite Agerpres.

Cioloş a făcut acest anunţ la finalul întâlnirii avute vineri, la Palatul Victoria, cu Corina Creţu - comisar european pentru politică regională, premierul arătând că unul dintre obiectivele mandatului său este începerea sau întărirea procesului de profesionalizare a administraţiei. 

"Unul dintre obiectivele mandatului meu de un an de zile este să începem procesul de profesionalizare sau de întărire a profesionalizării administraţiei şi aici aş vrea să mă concentrez într-o primă fază pe agenţiile, autorităţile de management care gestionează fondurile europene, pentru că acolo există deja un grad de profesionalizare dat de toate pregătirile care au fost făcute în aceşti ultimi ani", a afirmat Cioloş. 

El a arătat că sunt administraţii care pot funcţiona pe criterii de transparenţă, depolitizate, pe criterii de eficienţă, Cioloş subliniind că se poate face performanţă, iar cei care doresc acest lucru sunt bine-veniţi în aceste structuri. 

"Am înţeles că, în câteva săptămâni, vom putea avea o expertiză finanţată de Comisia Europeană prin care să aducem experţi din state membre care au experienţă în elaborarea unor proceduri şi criterii de recrutare şi de evaluare a personalului administrativ, pentru că pe toate posturile care sunt vacante acum şi pe care vrem să facem angajări, să facem aceste angajări pe bază de criterii clare, transparent, de evaluări clare şi cei care sunt interesaţi să intre în administraţia publică să fie evaluaţi corect.

Eficienţa administraţiei mi se pare un element esenţial ca să ne atingem celelalte obiective legate de absorbţia fondurilor, de calitatea absorbţiei fondurilor", a explicat Cioloş. 

Prim-ministrul a menţionat că, în cadrul întrevederii cu Corina Creţu, s-au discutat mai multe lucruri concrete privind proiecte de infrastructură care pot fi lansate şi acoperite din fonduri europene. 

"Am discutat de proiecte de spitale care sunt prevăzute să fie finanţate din fonduri europene şi care au fost blocate tocmai pentru că nu s-au îndeplinit încă anumite condiţionalităţi", a mai spus Cioloş.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ