Anca Boagiu: Am pierdut nouă miliarde de euro din prima alocare financiară europeană

| 11 dec, 18:54

Preşedintele Comisiei pentru afaceri externe de la Senat, Anca Boagiu, a declarat vineri că din fondurile europene alocate României pentru exerciţiul 2007-2013, se vor pierde 9 miliarde de euro, însă o parte din această sumă ar putea fi recuperată de beneficiari până în martie 2016.

"Sunt 9 miliarde de euro necheltuiţi, banii care au fost alocaţi României în exerciţiul bugetar 2007 – 2013 şi care nu au fost cheltuiţi de guvernarea Ponta, care ne anunţa prin domnul Teodorovici şi prin premier cum vom cheltui 80 – 90% şi peste 100%. (...) Beneficiarii, dacă se vor mişca în perioada următoare au şanse maxime să mai recupereze din această sumă pentru că doamna ministru (Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene – n .r.) are câteva scheme care pot fi aplicate în situaţia în care administraţia publică centrală şi locală se mişcă", a declarat Anca Boagiu, scrie RomâniaTV.net.

Citește și:  Răducu: Ţinta mea e să depăşim 70% grad de absorbţie pentru exerciţiul financiar 2007-2013

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a mai spus că perioada de timp până când se mai pot face eforturi pentru recuperarea banilor europeni este martie 2016.

La proiectele mari de infrastructură, dacă sunt într-o fază avansată de execuţie, de peste 50%, dacă sunt fazate, ar putea intra pe cheltuiala următorului exerciţiu bugetar, 2014-2020, ceea ce însemnă că România nu mai trebuie să dea banii europeni deja cheltuiţi, a explicat Boagiu.

În privinţa proiectelor mici, cu valori mai mici de cinci milioane de euro, autorităţile locale ar putea cere finalizarea proiectelor din bugetul local, a mai spus Anca Boagiu.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ