Răducu: Ţinta mea e să depăşim 70% grad de absorbţie pentru exerciţiul financiar 2007-2013

| 26 noi, 16:36

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, a declarat joi că ţinta sa e ca România să ajungă la un grad de absorbţie al fondurilor europene de peste 70% pentru perioada de finanţare 2007-2013, transmite Agerpres.

"Pe perioada 2007-2013, la fiecare oră acest grad de absorbţie se schimbă funcţie de plăţi - ce plăţi intră, ce plăţi se certifică. Deci este un proces acum de aproximativ 60% grad de absorbţie, plăţi certificate de Comisia Europeană. Formal mai avem foarte multe alte plăţi în casă, sunt proiectele care sunt plăţi care urmează să vină, sunt şanse ca acest proiect să poată creşte. Nu ştim un procent exact, dar îmi doresc foarte mult să depăşim 70%. Sunt programe care merg mai bine, sunt programe cu mai multe probleme dar luăm proiect cu proiect şi program cu program ca să accelerăm şi să ajungem la un grad de absorbţie cât mai bun. Dar eu sper, ţinta mea e să depăşim 70%," a afirmat Aura Răducu după întâlnirea pe care premierul Dacian Cioloş a avut-o la Palatul Victoria cu miniştrii responsabili de gestionarea fondurilor europene. 

Ministrul a mai anunţat că săptămâna viitoare va înainta o notă în şedinţa de guvern prin care va expune modificările de legislaţie necesare pentru accelerarea absorbţiei de fonduri. 

"Sunt anumite modificări de ordonanţă de urgenţă care erau restrictive pentru beneficiari - de exemplu să depună cererile de finanţare până la o anumită dată. Încercăm să flexibilizăm puţin acest lucru astfel încât cât mai mulţi beneficiari să aibă posibilitatea să îşi finalizeze proiectele. Discutăm această notă săptămâna viitoare în şedinţa de guvern", a anunţat Aura Răducu.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ