Ponta: Modificăm legea pentru ca săptămâna viitoare să plătim arieratele de la Spitalul de Urgenţă Floreasca

| 15 oct, 2014

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul va adopta modificarea legii care va permite ca săptămâna viitoare să poată fi plătite arieratele de la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

'Azi facem modificarea legislativă necesară (..) pentru ca săptămâna viitoare să plătim arieratele de la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Un spital care nu deserveşte doar bucureştenii, ci deserveşte pe toată lumea care are un necaz şi atunci este greu să îl finanţăm ca şi când ar fi un spital doar al Bucureştiului. Sper că, în felul ăsta, activitatea de zi cu zi va funcţiona absolut normal', a afirmat premierul.

La rândul său, ministrul Sănătăţii a explicat că arieratele s-au acumulat din cauza faptului că spitalul deserveşte pacienţi atât din Capitală, cât şi din provincie şi nu işi recuperează întotdeauna banii de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

'Spitalul de Urgenţă Floreasca deserveşte tot ceea ce înseamnă pacient critic din zonele limitrofe Bucureştiului, Bucureştiul, tot ce înseamnă accidente sunt aduse aici, şi spitalul nu-şi poate recupera banii pentru aceşti pacienţi, nici Casa nu poate să-i deconteze cu toţi. Vă dau numai un exemplu: pentru accidentul din Muntenegru unde tot costul atunci s-a ridicat la câteva milioane de RON, bani care nu au putut fi decontaţi de Casă şi au acumulat arierate.', a spus Bănicioiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 oct, 2014
Liliana
Mai ponta lasa vrajeala ! Fa ce trebuie cand trebuie nu doar cand sunt alegeri.Crezi ca poporul asta e tot indobitocit ,de antenistii lui voiculescu? Deschideti ochii oameni buni , macar acum in al 12-lea ceas !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ