Ponta neagă existența unor relații între Guvern și Patrick Basham, autorul editorialului din New York Times

| 12 mar, 16:57

Premierul Victor Ponta neagă, într-un mesaj postat pe contul său de facebook, existența unor relații contractuale între Guvern și anumite organizații, lucru confirmat și de Direcția Strategii Guvernamentale și de către Direcția Coordonare Politici și Programe.

”Pentru a închide un subiect de propagandă: Din verificările efectuate de către Direcția Strategii Guvernamentale și de către Direcția Coordonare Politici și Programe a rezultat ca nu au existat relații contractuale între Guvernul României și organizațiile „Cato Institute”, “Democracy Institute” sau “Fraser Institute”.

De asemenea, nu a existat niciun contract comercial între Guvernul României și consultantul Patrick Basham, autorul unui editorial publicat recent în pagina de opinii a ziarului New York Times”, este mesajul postat de premier pe rețeaua de socializare.

Citeşte şi: The New York Times, despre lupta anti-corupţie din România: Băsescu a folosit-o pentru a-şi ataca adversarii

Pe fondul acţiunilor tot mai frecvente ale DNA, au apărut câteva semnale de contracarare a avântului procurorilor anticorupţie. Unul astfel de semnal a fost dat de Patrick Basham, directorul unui ONG din SUA, lobbyst pentru industria de tutun, editorialist la Pravda. Într-un material apărut în New York Times, în secţiunea rezervată opiniilor, neasumate însă de redacţie, acesta critică foar dur DNA şi lupta anti-corupţie din România, acuzându-i pe procurori că duc o "cruciadă neliberală" care pune în pericol democraţia, judecătorii că nu sunt independenţi şi justiţia în ansamblu pentru că alimentează sentimentul anti-american.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ