Ponta: Niciodată membrii Guvernului nu participă la învestirea judecătorilor CCR

| 17 dec, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la România TV, că nu a participat la ceremonia de învestire a lui Toni Greblă ca judecător al Curţii Constituţionale deoarece membrii Guvernului nu participă niciodată la asemenea ceremonii.

'Niciodată miniştrii, prim-ministrul nu participă la învestirea noilor judecători. De fiecare dată este preşedintele ţării şi sunt preşedinţii celor două Camere, pentru că Guvernul nu are niciun rol în numirea judecătorilor de la Curte. Conform Constituţiei, judecătorii de la Curtea Constituţională sunt numiţi de preşedinte, de Senat şi de Cameră. Deci nu, nu a fost vorba că am plecat noi, ci pur şi simplu, s-a încheiat evenimentul la care trebuia să participăm, învestirea unui nou ministru, şi nu au rămas decât cei care rămân de obicei.(..)Aici a fost o speculaţie de presă că am plecat', a explicat Victor Ponta.

La ceremonia de învestire a lui Toni Greblă ca judecător la CCR desfăşurată la Palatul Cotroceni au luat parte judecătorii Curţii, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, precum şi ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Premierul Victor Ponta şi ceilalţi miniştri - Daniel Chiţoiu, Radu Stroe, Mircea Duşa - care participaseră anterior la şedinţa CSAT şi la învestirea noului ministru al Culturii, Gigel Ştirbu, au plecat înainte ca Greblă să depună jurământul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ