Ponta: Nu am condiţionat acceptarea lui Ştirbu de votul pro-amnistie al PNL. Este o tâmpenie

| 13 dec, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, pentru Mediafax, că nu a condiţionat acceptarea nominalizării deputatului liberal Gigel Ştirbu la portofoliul Culturii de votul pro-amnistie al PNL, el arătând că nu a vorbit de aşa ceva cu nimeni şi că informaţia este "o tâmpenie".

"E o tâmpenie! Ce legătură are cultura cu amnistia? Nici măcar nu am vorbit de aşa ceva cu cineva!", a spus Ponta pentru MEDIAFAX, solictat să comenteze informaţiile vehiculate potrivit cărora social-democraţii ar fi condiţionat numirea lui Ştirbu la Cultură de votul PNL în favoarea Legii amnistierii.

Întrebat dacă va accepta nominalizarea lui Gigel Ştirbu la Cultură, Ponta nu a răspuns.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că aşteaptă un răspuns de la premierul Victor Ponta în cazul nominalizării lui Gigel Ştirbu pentru şefia Ministerului Culturii, menţionând că nu crede că în această seară va mai avea loc ceremonia de depunere a jurământului la Palatul Cotroceni.

Antonescu a fost întrebat dacă premierul Victor Ponta a acceptat propunerea ca Gigel Ştirbu să preia funcţia de ministru al Culturii.

"Nu am avut încă răvaş sau semn din partea premierului, dar cred că nu este nicio problemă în legătură cu asta. (...) Aşteptăm să se pronunţe. Mă tem că în seara asta nu va mai avea loc nicio ceremonie, dar nu pot să... Mă gândesc, nu e exclus. Din partea domnului Băsescu mă gândesc la orice", a răspuns preşedintele PNL.

El a menţionat că a discutat în cursul dimineţii cu premierul Victor Ponta.

"Din partea domnului Ponta aşteptăm un răspuns, nu ştiu ... în seara asta. Deci, noi am făcut o propunere, premierul urmează să o asume, dacă o asumă şi să înainteze actele pentru învestire la preşedinte", a mai afirmat Antonescu.

La solicitarea jurnaliştilor, liderul PNL a precizat că nu au existat condiţii puse de PSD pentru susţinerea lui Ştirbu la Ministerul Culturii în schimbul votării legii amnistiei.

"În niciun caz nu s-a pus o asemenea problemă, vă daţi seama că ar fi fost şi caraghios: se discuta o decizie politică majoră în schimbul unei persoane, nu (...). Nu i-a dat nimănui prin minte să discuţi la maniera asta de troc, votezi o lege pe care nu vrei să o votezi şi nominalizezi un ministru, sunt lucruri cu totul diferite, nu s-a discutat aşa ceva", a mai declarat preşedintele PNL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că la nivelul conducerii PNL s-a luat decizia în unanimitate ca Gigel Ştirbu să fie propus pentru portofoliul Culturii, în locul lui Daniel Barbu, cu această decizie fiind informat şi premierul Victor Ponta.

Antonescu a susţinut că Ştirbu se află la al doilea mandat de parlamentar şi beneficiază de "deplina încredere", fiind una dintre persoanele care "au confirmat în toate planurile".

Daniel Barbu a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Culturii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ