Ponta: Prevederile din acordul cu FMI legat de CFR Marfă, foarte bune pentru România

| 29 iul, 2013

Premierul Victor Ponta a anunţat, astăzi, că au fost încheiate negocierile pentru un nou acord cu FMI şi că prevederile referitoare la privatizarea CFR Marfă sunt foarte bune pentru România.

"Legat de CFR Marfă, miercuri va prezentăm exact prevederea. Este o prevedere foarte bună pentru România şi foarte proastă pentru unii (...) pentru cei care se bucură la lucruri mici", a mai spus el.

Premierul a explicat că termenii noului acord cu FMI au fost stabiliţi în detaliu, dar că nu poate oferi informaţii deoarece reprezentanţii Comisiei Europene şi ai FMI trebuie să urmeze procedurile propriilor instituţii.

"Miercuri la prânz, în mai puţin de 48 de ore, veţi avea în acelaşi timp de la cele două instituţii, şi de la noi, de fapt Guvernul, Comisia şi FMI, datele negociate", a subliniat Victor Ponta.

De asemenea, premierul a făcut referire la hotărârea CSAT 73, din 27 septembrie 2012, semnată de preşedintele Traian Băsescu. 

"Sunt supuse analizei operaţiunile de preluare a controlului asupra unor întreprinderi sau active, precum şi cele de concentrare economică... următoarele domenii: securitatea transporturilor e punctul d), securitatea infrastructurii critice - f) şi aveţi acolo: "Rezultatul evaluării şi propunerile se supun analizei CSAT, în prima şedinţă convocată. Hotărârea se comunică prim- ministrului, Guvernului României şi Consiliului Concurenţei" (...) Deci, noi aplicăm hotărârea CSAT. Dacă mai e în vigoare, dacă nu, la primul CSAT o abrogăm şi atunci, nu mai trebuie să mai prezentăm CFR Marfă", a explicat primul ministru. 

De asemenea, întrebat dacă se va întoarce din concediu în cazul în care preşedintele va convoca în perioada următoare CSAT, premierul a precizat că după data de 1 august cel care îi va ţine locul va fi vicepremierul Gabriel Oprea.

"De joi, am înlocuitor la conducerea Guvernului, care are dreptul de a mă reprezenta în totalitate. Dacă e ceva care apare într-o oră, două ore, domnul vicepremier Oprea are puteri depline", a mai spus el. 

Pe 24 iulie, Executivul a aprobat hotărârea privind privatizarea CFR Marfă şi a anunţat că va transmite actul normativ spre avizarea CSAT. Drept răspuns, Preşedinţia a susţinut că ar fi o ilegalitate ca CSAT să se pronunţe pe contractul de privatizare a companiei CFR Marfă şi l-a acuzat pe premierul Victor Ponta că încearcă să fugă de responsabilitate în acest caz.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ