Ponta: Putem mări pensia în medie cu 4,5% în 2015

| 16 mai, 2014

Pensiile sunt programate să fie majorate anul viitor în medie cu 4,5%, dar Guvernul încearcă să sprijine în primul rând pensiile mici, operaţiune posibilă prin schimbarea, în Parlament, a legislaţiei în domeniu, dar după consultarea Curţii Constituţionale (CC), potrivit premierului Victor Ponta.

"Trebuie să găsim un sistem, dar nu ne lasă Curtea Constituţională, zice să dăm şi la cei cu pensii mari, şi la cei cu pensii mici la fel. Trebuie să întrebăm la Curtea Constituţională cum putem să sprijinim în primul rând pensiile mai mici, pentru că foarte mulţi au pensii sub media la nivel naţional", a spus Ponta, aflat la Botoşani.

Întrebat cum poate fi efectuată o astfel de operaţiune, premierul a arătat că prin Parlament.

"Prin Parlament. Prin Parlament putem să schimbăm legea în aşa fel încât să putem să facem un tip de indexare", a arătat Ponta.

Întrebat de asemenea ce creştere de pensie permite bugetul, şeful Guvernului a amintit că pentru anul viitor este posibilă o creştere medie de 4,5%.

"Anul viitor, o medie de 4,5%, pentru toată lumea. Însă, asta înseamnă 4,5% şi pentru cine are pensia mică, şi pentru cine are pensia mare. Or, ideea este că mai mult trebuie să dai la cei cu pensia mică, tot încercăm acest lucru", a arătat Ponta.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 mai, 2014
Horia Nabot
Când minți pe rupte, doar nătângii stau ca să te-asculte
... un berbec mai zevzec sare-n prăpastie ca pornit dintr-o praștie și întreaga turmă îl prinde din urmă !!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ