Ponta: Reducerea CAS și scutirea de impozit a profitului reinvestit, proiecte rezonabile și posibile

| 24 mar, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat luni, în plenul Camerei Deputaților, că reducerea contribuțiilor de asigurări sociale cu 5 puncte procentuale la angajator și scutirea de impozit a profitului reinvestit sunt proiecte "posibile" și "rezonabile".

"Reducerea contribuțiilor de asigurări sociale cu 5 puncte procentuale la angajator și scutirea de impozit a profitului reinvestit sunt proiecte rezonabile, posibile, pe care ni le-am propus împreună și pe care le vom realiza împreună, luptând în același timp cu populismul (...) care în 2010 a produs acea catastrofă economică și socială. Cred că având prețuri competitive la energie și o politică fiscal-bugetară de acest tip, care să combine reducerile cu o disciplină financiar-bugetară, vom reuși și în 2015 și în 2016 să păstrăm cu siguranță stabilitatea României", a spus Ponta.

El a arătat că Guvernul este "cu totul hotărât " ca obiectivele menționate, trecute în programul de guvernare aprobat în decembrie 2012 de Parlament, să fie aplicate de la 1 iulie.

Premierul a făcut apel la sprijinul Parlamentului astfel încât Guvernul să acopere impactul bugetar pe care reducerea CAS l-ar avea.

"Reducerea contribuțiilor de asigurări sociale cu 5 puncte procentuale pentru semestrul II va reprezenta un impact bugetar de 2,6 miliarde lei. Pentru anul viitor înseamnă 5,2 miliarde. Asta înseamnă că având sprijinul Parlamentului, Guvernul își propune să reducă cheltuielile acolo unde pot fi reduse și să obțină venituri bugetare suplimentare pentru a acoperi 2,6 miliarde lei pentru semestrul II și 5,2 miliarde pentru anul 2015", a afirmat Ponta.

Totodată, în contextul campaniilor electorale din acest an, premierul a făcut apel la forțele politice să aibă în vedere situația din 2009, "atunci când promisiuni nerealiste, când populismul excesiv a dus la catastrofa produsă în aprilie 2010, prin tăierea pensiilor și a salariilor, prin creșterea TVA".

Ponta a precizat că cele două măsuri economice menționate nu au fost convenite în discuțiile cu instituțiile financiare internaționale, ci Guvernul și-a propus să reducă CAS cu 5 puncte procentuale.

"Evident că pe agenda de discuții cu reprezentanții Comisiei Europene, Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale, această reducere figurează ca o condiție absolut necesară și obligatorie pentru continuarea dezvoltării economice și a încurajării facilităților fiscale, a creării locurilor de muncă începând cu data de 1 iulie. Fac apel la Parlamentul României să susțină Guvernul în acest sens și, evident, voi beneficia cu mare plăcere de expertiza colegilor liberali pentru ca aplicarea acestor măsuri să aibă loc de la 1 iulie", a mai spus Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ