Porți bijuterii din aur? Boală curată pentru trei organe vitale

| 03 aug, 17:45

Un avertisment sumbru vine din partea Comisiei Europene. Femeile ar trebui sa fie atente atat la bijuteriile vechi care au fost duse la reparat, cat si la cele noi cu diverse monturi.

„Cadmiul are caracteristicile de a cobora semnificativ punctul de topire a aliajului. La topirea aliajului de lipitura ar putea sa se formeze oxizii de cadmiu care ar putea sa se depuna in diferite organe”, a explicat Heinz Karl, maistru bijutier, potrivit bzi.sanatate.ro.

Cadmiul folosit la lipirea bijuteriilor de aur afecteaza rinichii, plamanii sau ficatul.

„Accelereaza instalarea bolilor degenerative, hepatita cronica, el afecteaza mai ales ficatul, plamanul si rinichii. Este un oncogen, produce boala canceroasa si nu in ultimul timp poate sa produca malformatii”, a declarat dr. Mihai Ungureanu, specialist boli interne.

Bijuteriile din aur lipite cu aliaj din cadmiu sunt contraindicate, in special, in cazul femeilor insarcinate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 aug, 22:31
Lidia
bijuterii din aur
La noi tiganii sunt plini de aur.Si apoi tarancile.Inseamna ca vom scapa de ei mai repede,nu?:))
04 aug, 13:57
Ana
Oferta
Oferim lucru pe internet. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii la email [email protected]
03 aug, 18:50
Ioana Popescu
Ofertă excepțională de făcut bani!
Ofertă excepțională de făcut bani! Avem o ofertă specială și nouă: obții rezultate imediat și câștigi bani! Sistem cu totul performant și de încredere! Satisfacția celor care vor să câștige bani în timpul liber este garantată! Cereți acum mai multe informații la adresa de e-mail: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ