Grecii ne pun beţe în roate. Un binecunoscut produs românesc are probleme cu obţinerea de denumire protejată

| 03 aug, 08:33

Două preparate româneşti care sperau să obţină statutul de produs cu denumire protejată în Uniunea Europeană mai au de aşteptat. Telemeaua de Ibăneşti şi Novacul Afumat de Ţara Bârsei nu au primit toate avizele Comisiei Europene.

Grecii sunt cei care au motivat că Telemeaua de Ibăneşti nu poate obţine protecţia la nivel european pentru că însuşi numele produsului este de origine greacă. Asta deşi dicţionarele româneşti atribuie cuvântul telemea limbii turce.

Funcţionarii europeni au arătat că nici Novacul afumat de Ţara Bârsei nu poate obţine protecţie la nivel european, deoarece peştele este originar din China şi nu poate fi atestat ca produs românesc.

Preparatul este fabricat de o firmă din judeţul Braşov, care are propriile crescătorii de peşte.

În prezent, un singur produs românesc se bucură de protecţie la nivel european. Este vorba de magiunul de Topoloveni. Autorităţile române încearcă, însă, în continuarem să obţină certificarea europeană pentru cele două produse.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ