Potenţialul investitor de la Cupru Min ar putea primi în schimb o parte din producţie

| 05 iun, 2013

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat miercuri că a realizat un experiment la Băiţa pe care vrea să îl aplice şi în cazul Cupru Min, în care să încheie un contract cu o companie ce oferă o sumă de bani în schimbul unei părţi din producţie.

"Am făcut un mic experiment de tip Cupru Min la societatea comercială Băiţa din Bihor. Experimentul este următorul: în luna aprilie am încheiat un contract cu două companii, negocierile începuseră mai demult, dar ele trenau. În aprilie am încheiat un contract cu Remat Group Management şi BS Recycling. Acest contract prevede ca cele două companii să furnizeze o sumă de bani destinată modernizării şi capitalului de lucru, inclusiv plăţii datoriilor restante, iar aceste companii vor primi în schimb jumătate din producţie", a spus Vosganian.

Ministrul Economiei a arătat că la Băiţa nu există probleme de mediu şi că deja companiile au livrat suma de 8,5 milioane de lei, acesta a început să fie utilizată pentru plata unor datorii şi achiziţia de utilaje. De asemenea, Vosganian a declarat că în zilele acestea sunt angajate 50 de persoane, iar până la începutul toamnei încă 50.

"La Cupru Min va fi ca la Băiţa. Adică o firmă oferă sumele de bani care probabil ca ordin de mărime vor fi 40-50 de milioane de euro. O bună parte a producţie va fi livrată în contul investiţiei, iar o altă parte va rămâne la dispoziţia Cupru Min care va trebuie să îşi plătească salariile, să îşi desfăşoare activitatea", a explicat Vosganian.

De asemenea, acesta a declarat că, probabil, dacă la Cupru Min şi la Moldomin producţia începe să fie la un nivel considerabil s-ar putea justifica prelucrarea în ţară a minereului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ