Poveştile foştilor deţinuţi care au stat cu anii în celule de izolare: „Îţi auzi doar inima bătând"

| 29 apr, 16:58

Izolarea pe o perioadă îndelungată poate aduce pe oricine în pragul nebuniei, lăsând o amprentă puternică asupra celor supuşi acestui tratament. Publicaţia britanică „The Guardian” a supus la interviu mai mulţi foşti deţinuţi trecuţi printr-o astfel de experienţă şi a folosit realitatea virtuală pentru a oferi oricui posibilitatea să simuleze încarcerarea într-o celulă de izolare.

În unele închisori, celula de izolare, o cameră închisă în care prizonierii sunt lăsaţi, de unii singuri, chiar şi ani de zile, este o pedeapsă cruntă pentru comportamentele nedorite. Într-un proiect al publicaţiei „The Guardian”, mai mulţi foşti deţinuţi care au petrecut timp în celule de izolare povestesc cum au fost afectaţi, pe termen scurt, dar şi lung, de această pedeapsă. În plus, printr-un nou proiect de realitate virtuală, oricine poate experimenta, la o scară mult mai puţin şocantă şi dăunătoare, desigur, viaţa într-o astfel de celulă.

Citește mai departe AICI.

Tag-uri: inchisoare
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 mai, 07:29
Florin
Afacere la cheie!
Simplu de utilizat!
Si castigi repede! Dureaza putin timp sa te instruiesti, apoi pornesti sistemul care deja functioneaza, e probat! Ai nevoie doar de ceva timp liber si de un calculator cu conexiune la internet. Incepe acum, pentru ca oferta este proaspata! Solicita informatii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ