Prahova: Omul de afaceri Liviu Luca a renunţat la greva foamei

| 28 mar, 16:19

Omul de afaceri Liviu Luca, încarcerat la Penitenciarul Ploieşti, a renunţat la greva foamei, formă de protest la care a apelat în semn de nemulţumire faţă de tratamentul care i-a fost aplicat în timpul unei percheziţii ce a avut loc în celula sa.

Avocatul lui Luca, Marius Arizan, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că acesta a ieşit din greva foamei din motive pe care deocamdată nu le cunoaşte, pentru că nu a stat încă de vorbă cu el, urmând ca omul de afaceri să stabilească ce va face în privinţa nemulţumirilor sale.

Liviu Luca a intrat, vineri, în greva foamei, după ce în celula sa a fost făcută o percheziţie în timpul căreia el, dar şi ceilalţi deţinuţi au fost ţinuţi dezbrăcaţi pe un hol de acces.

Avocatul acestuia a explicat că Luca s-a plâns, în cursul săptămânii trecute, de condiţiile de detenţie, după ce în celula acestuia au mai fost aduse unul-două paturi, fapt care a dus la micşorarea suprafeţei utile/deţinut şi implicit a volumului de aer.

Ulterior, fostul sindicalist a dat declaraţii pe acest subiect, iar vineri în celula sa a fost făcută o percheziţie în timpul căreia omul de afaceri şi colegii săi au fost ţinuţi dezbrăcaţi pe un hol de acces al penitenciarului.

În urma percheziţiei, Luca a intrat în greva foamei, protestând în acest mod faţă de comportamentul la care a fost supus.

Arizan a precizat că, iniţial, Liviu Luca a fost încarcerat la Penitenciarul Mărgineni şi mutat ulterior la cel din Ploieşti, care are regim semideschis.

Omul de afaceri a fost condamnat, în iulie 2016, la şase ani închisoare cu executare în dosarul falimentării companiei Petromservice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ