Președintele BERD vine în România pentru a discuta cu Klaus Iohannis, Dacian Cioloș și Mugur Isărescu

| 27 ian, 18:10

Președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti, vine în România, în perioada 1-2 februarie 2016, pentru a purta discuții cu oficialii români și cu partenerii de afaceri, se arată într-un comunicat al băncii remis, miercuri.

În București, Sir Suma va avea întâlniri cu președintele României, Klaus Iohannis, primul ministru, Dacian Cioloș, ministrul Finanțelor Publice și guvernatorul BERD pentru România, Anca Paliu Dragu, guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, și cu alte oficialități la nivel înalt.

De asemenea, președintele BERD se va întâlni cu reprezentanți ai comunității de afaceri pentru a discuta despre climatul investițional, ritmul reformelor și situația economică generală.

"Conform estimărilor noastre, anul acesta ritmul creșterii economice din România va fi printre cele mai rapide din Europa. Sperăm ca investițiile din sectorul privat se vor extinde în mai multe sectoare ale economiei, pe măsură ce încrederea investitorilor va crește. De asemenea, ne dorim ca investițiile în sectorul public să se relanseze, și absorbția fondurilor europene să se îmbunătățească. Ca susținător al dezvoltării piețelor de capital, BERD speră ca anul 2016 să aducă noi emisiuni de acțiuni și obligațiuni pe piețele financiare. România are un potențial mare, iar BERD este gata să-și extindă și să-și diversifice activitatea în tară, drept răspuns la cererile de finanțare', a declarat Suma Chakrabarti.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituționali din România. Până în prezent, Banca a investit peste 7 miliarde euro și a mobilizat peste 14 miliarde euro din alte surse de finanțare. Anul trecut, banca a adoptat o noua strategie pentru România care stabilește prioritățile de investiții pentru următorii patru ani: lărgirea accesului la finanțare, reducerea disparităților regionale prin îmbunătățirea infrastructurii și creșterea competitivității în sectorul privat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ