Băsescu: Premierul trebuie să scape repede de miniștrii Curaj și Tobă pentru a salva credibilitatea Guvernului

| 26 ian, 18:58

Președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, consideră că, prin măsurile luate, ministrul Educației apără interesele celor care și-au dobândit doctoratele prin plagiat și i-a solicitat premierului Dacian Cioloș să-i demită pe Adrian Curaj, dar și pe ministrul de Interne, Petre Tobă, pentru a salva credibilitatea Executivului.

"Am discutat curajoasele măsuri ale ministrului Curaj de a îngropa povestea doctoratelor fraudate. Ceea ce domnul ministru Curaj face nu este decât să apere interesele celor care au dobândit doctoratele fără a fi avut contribuții, ci doar au plagiat. În schimb le-au folosit pentru a ajunge profesori universitari, pentru a lua 15% mai mult la salarii, pentru a se poziționa social într-o categorie pentru care nu au merite. Doctorii sunt, în general, oameni de știință. Clasa politică, Parchetele, structurile militarizate s-au umplut de doctori și nu am văzut nicio idee nouă rezultată din aceste doctorate, idee care să contribuie la progresul domeniului. Este și greu când îți plagiezi doctoratul", a afirmat președintele MP, marți, într-o conferință de presă.

Băsescu a adăugat că în spațiul public se vorbesc foarte multe despre faptul că, prin respectivele măsuri, ministrul Educației ar dori să-l acopere pe actualul ministru de Interne, Petre Tobă.

"Nu numai pe Tobă îl acoperă, ci acoperă, scuzați-mi expresia, o turmă de impostori care, după ce și-au dobândit averi, vor să dobândească și noblețe științifică, noblețe universitară. (...) Impostori de care România trebuie să scape din viața științifică. De la domnul ministru Curaj, la domnul ministru Tobă, la domnul profesor Dîncu, la domnul x, y, z. Am un tabel care arată câți doctoranzi sunt acum la Academia Națională de Informații. Impostura se manifestă pe toate palierele. Să știți că sunt și oameni din presă și din politică", a declarat președintele MP.

Băsescu a adăugat că premierul Cioloș trebuie să scape de miniștrii Curaj și Tobă pentru a salva credibilitatea Guvernului.

"Cred că domnul Cioloș, pentru a salva credibilitatea Guvernului, trebuie să scape repede de doi impostori din Guvern, domnul ministru Curaj și domnul ministru Tobă. Acești oameni trebuie să iasă repede din Guvern, dacă Guvernul e de tehnocrați și nu un Guvern special, așa, sub acoperire", a afirmat președintele Mișcării Populare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 ian, 21:45
liviuioan
... daca vrei- POTI !
... pe UNDE te prinde NASU si intelepciunea- dupa 10 ANI . Acum, e unii curiosi, sa afle mult mai mult ; 1 . Cum a SAR-it coana chirita la TVR ? 2. Ce detergent de vas, foloseste deMONICA ? 3. Ce mai fac inspectorii lui Blejnar- l-au mai prins cu ceva pe V Ponta ? 4. Academia Alinei Marta- a scos primele absolvente si scapa lumea de insolvente ? 5. De ce nu a mai mers scenariu ; DRAGA INCOMPATIBILULE ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ