Cioloș, despre Comemorare a Victimelor Holocaustului: Nu putem da uitării aceste atrocități ce nu mai trebuie repetate

| 27 ian, 15:47

Premierul Dacian Cioloș a transmis miercuri un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, exprimându-și compasiunea pentru pierderile și suferința poporului evreu din acele vremuri.

''Astăzi se împlinesc 71 de ani de la eliberarea prizonierilor închiși la Auschwitz-Birkenau. Îmi exprim compasiunea pentru pierderile și suferința poporului evreu din acele vremuri. Nu putem da uitării aceste atrocități ce nu mai trebuie repetate. Aceasta este semnificația comemorării internaționale a acestei zile — de a păstra peste timp și spațiu memoria Holocaustului, astfel încât să nu mai fie acceptate expresii ale intoleranței care l-au făcut posibil, în special antisemitismul și xenofobia", spune Dacian Cioloș, în mesaj.

El a menționat că România este parte activă a colaborării internaționale pentru combaterea antisemitismului și a oricărei forme de rasism, pentru apărarea demnității umane și a drepturilor înscrise în Declarația Universală a Drepturilor Omului.

"Țara noastră va prelua în martie anul acesta președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA). Sperăm ca, și cu această ocazie, să ne facem datoria cu onoare față de victimele Holocaustului și de memoria pe care acestea o merită, întru binele, pe termen lung, al întregii umanități'', se arată în mesajul premierului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ