Președintele Comisiei Europene: ”Brexitul, o tragedie la care a contribuit și Uniunea Europeană”

| 05 mai, 14:52

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a afirmat într-un discurs susţinut la Institutul Universitar European de la Florenţa, că decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană constituie ”o mare tragedie”.

”Francezii vor vota duminică şi aş vrea ca ei să înţeleagă ce spun eu despre Europa şi naţiuni”, a spus președintele Comisiei Europene, informează AFP.

În discursul său, acesta a vorbit despre viitoarele negocieri dure după întrevederea pe care o va avea săptămâna viitoare, la Londra, cu premierul britanic Theresa May.

Juncker nu a făcut niciun comentariu direct asupra acestor declaraţii, adoptând chiar un ton conciliant atunci când a evocat ”slăbiciunile” UE. Acestea, a afirmat el, pot ”explica parţial rezultatul referendumului din Marea Britanie”.

Negocierile care se anunţă nu trebuie să omită totuşi un lucru important: 'Nu UE este cea care părăseşte Marea Britanie, ci Marea Britanie părăseşte UE, iar această diferenţă de statut se va simţi şi va trebui să se simtă în anii ce vor urma”, a încheiat Jean-Claude Juncker.

Tag-uri: Brexit, junker
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ