Președintele Iohannis a promulgat joi mai multe legi

| 17 dec, 19:45

Klaus Iohannis a semnat joi mai multe decrete prin care promulgă o serie de legi ce reglementează, printre altele, domeniul fiscal-bugetar, dar și relațiile cu alte state sau organisme internaționale, transmite Agerpres.

Astfel, Iohannis a promulgat legea pentru aprobarea ordonanței 25/2015 privind aprobarea plății contribuțiilor Ministerului Justiției la organisme internaționale, precum și pentru modificarea și completarea ordonanței 41/1994 privind autorizarea plății cotizațiilor la organizațiile internaționale interguvernamentale la care România este parte.

De asemenea, Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii privind declararea zilei de 21 martie ca Sărbătoarea Sosirii Primăverii pentru membrii minorității tătare turco-musulmane din România — denumită Nawrez.

A mai fost promulgată și legea pentru prorogarea unor termene privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea facilităților la transport pentru anumite categorii de persoane.

Legea pentru aprobarea ordonanței 19/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare și modificarea unor acte normative, precum și unele măsuri de corelare legislativă a primit și ea acordul președintelui. La fel, legea pentru ratificarea Acordului dintre România și Republica Albania în domeniul securității sociale, semnat la București, la 27 februarie 2015.

Șeful statului a mai semnat și legea pentru modificarea articolului 2 alineatul (1) din legea 253/2004 privind caracterul definitiv al decontării în sistemele de plăți și în sistemele de decontare a operațiunilor cu instrumente financiare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ