Președintele Portugaliei s-a întâlnit la Palatul Victoria cu vicepremierul Gabriel Oprea

| 18 iun, 12:31

Vicepremierul Gabriel Oprea s-a întâlnit, joi, la Palatul Victoria, cu președintele Portugaliei, Anibal Cavaco Silva, aflat într-o vizită de stat în România.

"Este o mare onoare pentru România, este o mare onoare pentru Guvernul României, pentru mine personal, prezența dumneavoastră în România, și aici, la Palatul Victoria. Domnul prim-ministru Victor Ponta vă transmite salutări. Din păcate, a avut o intervenție chirurgicală și nu a putut să fie prezent. Vă transmite toate salutările și o prezență cât mai plăcută în România", a spus vicepremierul pentru securitate națională, în cadrul întrevederii cu președintele portughez.

Gabriel Oprea, care exercită, în perioada 16 — 19 iunie, atribuțiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activității Guvernului, a adăugat că relațiile dintre România și Portugalia sunt "excelente".

"Avem același sistem de valori, suntem țări membre ale UE și NATO. Vrem să vă mulțumim, în primul rând, că deschideți drumul, astăzi, al oamenilor de afaceri româno-portughezi, în momentul în care schimburile bilaterale comerciale dintre țările noastre este la nivelul de 500 de milioane de euro", a declarat vicepremierul pentru securitate națională, care a mulțumit totodată oaspetelui că a inaugurat, la începutul lunii, la Lisabona, forumul consacrat investițiilor în România.

"Este strategică, pentru România, relația cu dumneavoastră pe toate palierele, producția de energie, grupuri industriale, agroindustriale, construcții. Relațiile cu oamenii de afaceri portughezi, aici, în România, sunt sprijinite de Guvernul român și le privim cu toată încrederea", a declarat vicepremierul pentru securitate națională.

La rândul său, președintele portughez a apreciat relațiile culturale, economice și politice dintre Portugalia și România ca fiind "foarte bune".

"Relațiile economice dintre țările noastre au crescut într-un mod semnificativ, însă credem că putem să facem mult mai mult. Sunt însoțit de o delegație antreprenorială care conține sectoare dinamice ale industriilor și, chiar de dimineață (joi dimineață — n.r.), am fost la deschiderea Forumului oamenilor de afaceri (n.r. — Forumul "România — Portugalia: oportunități de cooperare')", a declarat Anibal Cavaco Silva.

În prima zi a vizitei sale în România, miercuri, președintele Portugaliei s-a întâlnit cu președintele României, la Palatul Cotroceni, și a avut, de asemenea, întrevederi cu președinții celor două Camere ale Parlamentului român.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ